Ένα βήμα πριν τον όλεθρο: Αερόστατο με 15 επιβάτες τυλίγεται στις φλόγες στον αέρα (pic & vids)

Gazzetta team
Ένα βήμα πριν τον όλεθρο: Αερόστατο με 15 επιβάτες τυλίγεται στις φλόγες στον αέρα (pic & vids)
Σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθεί η χριστουγεννιάτικη βόλτα για τους 15 επιβαίνοντες σε αερόστατο στην Αυστραλία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο πάρκο Wanden στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας, όταν περίπου 45 λεπτά μετά την απογείωση, το αερόστατο που βρισκόταν σε ύψος αρκετών μέτρων άρχισε να τυλίγεται στις φλόγες για άγνωστο λόγο.

Ο χειριστής με την βοήθεια των επιβατών προσπάθησε μάταια να σβήσει τις φλόγες με πυροσβεστήρα, όμως η ένταση της φωτιάς ολοένα και δυνάμωνε, με εφιαλτικές σκηνές να εκτυλίσσονται αρκετές δεκάδες μέτρα από το έδαφος.

Ακολούθησε πανικός μεταξύ των επιβατών της πτήσης, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ανήλικα παιδιά και ζευγάρια που γιόρταζαν τον μήνα του μέλιτος, ενώ χάρη στις ενέργειες του χειριστή αλλά και στην ψυχραιμία που αυτός επέδειξε, το αερόστατο προσγειώθηκε στο έδαφος, πριν τα πράγματα πάρουν δραματική τροπή.

Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά την ασφαλή απομάκρυνση των επιβατών, το αερόστατο καταστράφηκε ολοσχερώς στο έδαφος από την πυρκαγιά.

Credit: 7 News

Σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας της περιοχής, μόνο μία γυναίκα χρειάστηκε να διακομισθεί σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του παραλίγο καταστροφικού ατυχήματος.

Πληροφορίες: ladbible.com