Τραγικό δυστύχημα στο Μεξικό: Νεκρή κυβερνήτης πολιτείας σε συντριβή ελικοπτέρου

Gazzetta team
Τραγικό δυστύχημα στο Μεξικό: Νεκρή κυβερνήτης πολιτείας σε συντριβή ελικοπτέρου
Η κυβερνήτης της μεξικανικής Πολιτείας Πουέμπλα και ο ομοσπονδιακός γερουσιαστής σύζυγός της, επίσης πρώην κυβερνήτης της ίδιας Πολιτείας, σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη τη Δευτέρα στο κεντρικό τμήμα του Μεξικού, μετέδωσαν ΜΜΕ και ανέφεραν μεξικανοί πολιτικοί.

Η Μάρθα Έρικα Αλόνσο, που προ ημερών είχε αναλάβει κυβερνήτρια στην Πουέμπλα, και ο σύζυγός της, ο γερουσιαστής Ραφαέλ Μορένο, σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί κατέπεσε κοντά στην ομώνυμη πρωτεύουσα της Πολιτείας, ανέφερε στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα Reforma. Δεν είναι ακόμη γνωστή η τύχη του χειριστή του ελικοπτέρου.

Η Αλόνσο, η οποία όπως και ο σύζυγός της ανήκε στο κεντροδεξιό Κόμμα Εθνικής Δράσης , είχε αναλάβει την εξουσία νωρίτερα αυτόν τον μήνα έπειτα από μια σκληρή εκλογική μάχη το αποτέλεσμα της οποίας αμφισβητήθηκε. Το εκλογοδικείο επικύρωσε τα αποτελέσματα έπειτα από πολύμηνους ελέγχους εξαιτίας των καταγγελιών περί νοθείας.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή του ελικοπτέρου την παραμονή των Χριστουγέννων. Το γεγονός ότι η Αλόνσο σκοτώθηκε μερικές ημέρες αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της οδήγησε ορισμένους να εκφράσουν την υποψία σε αναρτήσεις τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πως ο θάνατός της δεν ήταν δυστύχημα.

«Ας αναπαυθούν εν ειρήνη, το PAN θρηνεί», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Μάρκο Κορτές μέσω Twitter.

Ο Μορένο ήταν κυβερνήτης στην Πουέμπλα από το 2011 ως το 2017.

Αρκετοί μεξικανοί πολιτικοί έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια, ανάμεσά τους δύο ομοσπονδιακοί υπουργοί Εσωτερικών, το 2008 και το 2011. Αμφότεροι ήταν στελέχη του PAN, όπως η Αλόνσο και ο σύζυγός της.