Οι περιοχές γύρω από τον Βεζούβιο, ετοιμάζουν νέo σχέδιο έκτακτης ανάγκης (pics)

Gazzetta team
Οι περιοχές γύρω από τον Βεζούβιο, ετοιμάζουν νέo σχέδιο έκτακτης ανάγκης (pics)
Ο Βεζούβιος εξακολουθεί να τρομοκρατεί τις περιοχές που βρίσκονται γύρω του, 1939 χρόνια μετά από την ιστορική καταστροφή που προκάλεσε στην Πομπηία.

Σχεδόν 2.000 χρόνια μετά την έκρηξή του, ο Βεζούβιος συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία και τρόμο στους κατοίκους των γύρω περιοχών, οι οποίοι φοβούνται το ενδεχόμενο μίας νέας ιστορικής καταστροφής όπως αυτή του 79 μ.Χ που εξαφάνισε την Πομπηία.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονα σεισμική δραστηριότητα στο μέρος αυτό, κάτι που μπορεί να μεταφράζεται σε ενεργοποίηση του ηφαιστείου. Για αυτό και οι υπεύθυνοι των γύρω πόλεων έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις για το καταρτισμό ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί.

Ο δήμαρχος της Πομπηίας, Πιέτρο Αμιτρανό αποκάλυψε οτι βρίσκεται σε συζητήσεις με την πολιτική προστασία της Σαρδηνίας, προκειμένου να οριστεί ένα σχέδιο εκκένωσης της περιοχής. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς μιλάμε για 3 εκατομμύρια κατοίκους...

Για αυτό και τον προηγούμενο μήνα, ένας από τους ειδικούς που παρακολουθούν τον Βεζούβιο προειδοποίησε πως χωρίς σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αν ξαναζωντανέψει το ηφαίστειο θα σκοτωθούν χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια άνθρωποι.

Το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής είναι η εκκένωση να γίνει μέσω θαλάσσης. Κάτι όμως που σημαίνει πως αρκετά θαλάσσια μέσα θα πρέπει να είναι έτοιμα προς επιστράτευση...