Με δύο τεράστια σαλιγκάρια που έχουν φωτισμό LED... γκαλερί διεκδικεί το βραβείο για τον πιο κακόγουστο στολισμό (pics)

Gazzetta team
Με δύο τεράστια σαλιγκάρια που έχουν φωτισμό LED... γκαλερί διεκδικεί το βραβείο για τον πιο κακόγουστο στολισμό (pics)
Την έναρξη του χειμώνα σηματοδότησε η Βρετανή καλλιτέχνις Monster Chetwynd – κατά κόσμον, Αλάλια Τσέτγουιντ –, φωτίζοντας την πρόσοψη της Tate Britain στο Λονδίνο με ένα ζευγάρι γιγαντιαία σαλιγκάρια, καλυμμένα με LED.

Τα σαλιγκάρια, μήκους 10 μέτρων το καθένα, είναι κατασκευασμένα από υλικά τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν με τη μέθοδο του κομπόστ, ώστε να είναι εφικτή η ανακύκλωσή τους μετά την αφαίρεση της εγκατάστασης στις 28 Φεβρουαρίου του 2019.

Πηγή έμπνευσης της Αλάλια ήταν η σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ «Life in the Undergrowth» του ειδικού Ιστορίας της Φύσης Ντέιβιντ Ατένμπορο, όπου η καλλιτέχνις πρόσεξε το ζευγάρωμα των σαλιγκαριών: τα σαλιγκάρια αυτά κρέμονται από ένα κλαδί στο οποίο τα συγκρατεί μια κλωστή σάλιου που εκκρίνουν και το βράδυ περιπλέκουν τις κεραίες τους το ένα με το άλλο, ο οποίες λαμπυρίζουν με μπλε φως καθώς ζευγαρώνουν.

Λωρίδες από μπλε, λευκά και κίτρινα ίχνη που αφήνουν στο πέρασμα τους τα σαλιγκάρια – σειρές LED – καλύπτουν την πρόσοψη του κτιρίου του 19ου αιώνα που φιλοξενεί την Tate Britain – με την πρόθεση να «αντιγράψουν» τη Φύση.

«Μέσω αυτών των απόκοσμων σαλιγκαριών και των υπνωτικών τελετουργιών τους ζευγαρώματος, η Τσέτγουιντ μας θυμίζει ότι η σκοτεινιά του χειμώνα μπορεί να είναι περίοδος ανανέωσης και αναγέννησης. Καθώς σβήνει το φως, πολλά ζώα επιβραδύνουν κι αναζητούν καταφύγιο, συχνά παχαίνουν όντας σε χειμερία νάρκη και ξέρουν ότι η ζωή και το φως θα αποκατασταθούν μετά τη σκοτεινιά» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Tate Britain.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ