Τούρκος υπουργός Άμυνας: Ο στρατός μας θα προστατεύσει τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο

Gazzetta team
Τούρκος υπουργός Άμυνας: Ο στρατός μας θα προστατεύσει τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο
Υψηλοί τόνοι και πάλι από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, με απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, σε δηλώσεις του στην τουρκική βουλή, ο κ. Ακάρ ανέφερε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και των τουρκοκυπρίων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο καθώς και να εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών περί εγγυήσεων και συμμαχίας».

«Στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα που δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία και κανένα τετελεσμένο», είπε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε ειδικά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο, απαιτώντας συνεκμετάλλευση.

«Στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα δώσουμε άδεια για μονομερείς έρευνες υδρογονανθράκων και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εφαρμογή και υλοποίηση κανενός σχεδίου στην περιοχή, στο οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία και η Τουρκοκύπριοι . Αυτά τα θέματα τα παρακολουθούμε από πολύ κοντά», τόνισε ο Ακάρ.

Επισήμανε δε ότι διεξάγονται «επιχειρήσεις στην 780 χιλιάδων χιλιομέτρων πατρίδα μας και στα 462 χιλιάδες χιλιόμετρα της μπλε πατρίδας μας, αλλά και πέρα των συνόρων μας -όπου κι αν εκτείνεται η γεωγραφία μας- γιατί αυτή είναι η ‘γεωγραφική’ μοίρα της Τουρκίας».

Πηγή: reader.gr