Άγρια δολοφονία τουριστριών στο Μαρόκο

Gazzetta team
Άγρια δολοφονία τουριστριών στο Μαρόκο
Δύο Σκανδιναβές τουρίστριες βρέθηκαν νεκρές στο νότιο Μαρόκο με τραύματα από μαχαίρια στους λαιμούς.

Τα πτώματα των δύο γυναικών, μίας υπηκόου Δανίας και μίας Νορβηγίας, εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (17/12) σε «απομονωμένη ορεινή περιοχή» 10 χιλιόμετρα από το Ιμλίλ, μικρό χωριό στον Άνω Άτλαντα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Διενεργείται έρευνα για να «εξιχνιαστούν οι συνθήκες αυτής της εγκληματικής πράξης», πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Ο μαροκινός Τύπος έκανε λόγο περί «ποταπού εγκλήματος».

Μεγάλη δύναμη των υπηρεσιών ασφαλείας έχει αναπτυχθεί στην περιοχή και οι εκδρομές σε αυτήν ανεστάλησαν, μετέδωσαν μαροκινά ΜΜΕ. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές.

Ο Άνω Άτλας έχει τεράστια φήμη για τα μονοπάτια του και κάθε χρόνο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Η αγροτική κοινότητα Ιμλίλ αποτελεί για πολλούς από αυτούς το σημείο συγκέντρωσης και αναχώρησης για την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της βόρειας Αφρικής, το Όρος Τούμπκαλ (4.167 μέτρα), 82 χιλιόμετρα νότια του Μαρακές.

Ο τουρισμός είναι τομέας-κλειδί για τη μαροκινή οικονομία: εισφέρει το 10% του ΑΕΠ και σε αυτόν απασχολείται το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό των Μαροκινών μετά τη γεωργία. Έπειτα από πολλά χρόνια στασιμότητας, το Μαρόκο κατέγραψε ιστορικό υψηλό ως προς τις αφίξεις τουριστών το 2017, με 11,35 εκατ. επισκέπτες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 11 εκατομμυρίων.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ