Πρωτοβουλία για την υποψηφιότητα Τσίπρα-Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης 2019

Gazzetta team
Πρωτοβουλία για την υποψηφιότητα Τσίπρα-Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης 2019
Οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να προταθούν για το Νόμπελ Ειρήνης του ερχόμενου έτους, ενώ η πρωτοβουλία ανήκει στην κάτοχο του βραβείου το 2015 αλλά και σε παράγοντες από τις δύο χώρες.

Εκδήλωση σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, σε μια πρωτοβουλία που υποστηρίζουν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Νάνο Ρούζιν αλλά και η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης του 2015, Τυνήσια Μπουσαμάουι, ώστε Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, να προταθούν για το βραβείο.

Οι τρεις υποστηρικτές της εκδήλωσης, έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Βουλής της πΓΔΜ, Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ θα συναντηθούν και με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντριμιτρόφ και με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων της Βουλής της πΓΔΜ.

Μετά την εκδήλωση στην πΓΔΜ, η Τυνήσια κάτοχος του Νόμπελ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου FON, θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου στις 19 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να του ανακοινωθεί η πρωτοβουλία.