Ασφαλή είναι όλα τα ζώα του ζωολογικού κήπου στην Αγγλία μετά από φωτιά που ξέσπασε

Gazzetta team
Ασφαλή είναι όλα τα ζώα του ζωολογικού κήπου στην Αγγλία μετά από φωτιά που ξέσπασε
Ασφαλή είναι όλα τα ζώα του ζωολογικού κήπου στη βόρεια Αγγλία, ο οποίος νωρίτερα εκκενώθηκε εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ένα τεράστιο έκθεμα στους εσωτερικούς του χώρους.

Ασφαλή είναι όλα τα ζώα του ζωολογικού κήπου στη βόρεια Αγγλία, ο οποίος νωρίτερα εκκενώθηκε εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ένα τεράστιο έκθεμα στους εσωτερικούς του χώρους, ανακοίνωσε η διεύθυνσή του.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες και στήλες καπνού να υψώνονται από τους χώρους του Chester Zoo και πυροσβέστες είπαν ότι εστάλησαν 15 πυροσβεστικά οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στην πτέρυγα του ζωολογικού κήπου, το Δάσος Μουσώνων, τις μεγαλύτερες εσωτερικές εγκαταστάσεις με ζώα στη Βρετανία.

«Οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν άμεσα και η ομάδα ταχείας αντίδρασης του ζωολογικού κήπου συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο», ανέφεραν οι αρχές του ζωολογικού κήπου σε ανακοίνωσή τους.

«Οι ομάδες του ζωολογικού κήπου αξιολογούν τώρα την κατάσταση. Οι ουραγκοτάγκοι της Σουμάτρας που είναι είδος υπό εξαφάνιση και άλλα θηλαστικά είναι σώοι. Εργαζόμαστε σκληρά για να καταμετρήσουμε τα υπόλοιπα ζώα».

Ο Chester Zoo φιλοξενεί 21.000 ζώα σε 125 στρέμματα και συγκεντρώνει 1,9 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, ανέφερε η ιστοσελίδα του. Το Δάσος Μουσώνων, μια πτέρυγά του που κόστισε 50,3 εκατ δολάρια, φιλοξενεί ζώα όπως ουραγκοτάγκοι της Σουμάτρας, μακάκες, φίδια και κροκόδειλοι.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μια μεγάλη πυρκαγιά στον Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου σκότωσε έναν μυρμηγκοφάγο και τέσσερις σουρικάτες και κατέστρεψε ένα κατάστημα και μια καφετέρια.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ