Τουλάχιστον 13 εργάτες παγιδεύτηκαν σε ανθρακωρυχείο στην Ινδία

Gazzetta team
Τουλάχιστον 13 εργάτες παγιδεύτηκαν σε ανθρακωρυχείο στην Ινδία
Τουλάχιστον 13 εργάτες παγιδεύτηκαν εξαιτίας μιας πλημμύρας μέσα σε παράνομο ανθρακωρυχείο σε απομακρυσμένη περιοχή της βορειοανατολικής Ινδίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Δεκάδες διασώστες επιχειρούν στο σημείο αυτό, αντλώντας το νερό που εισχώρησε χθες, Πέμπτη, σε μια μεγάλη τάφρο που βρίσκεται κοντά σε ποτάμι, στο πλούσιο σε μεταλλεύματα κρατίδιο Μεγκαλάγια.

"Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να απεγκλωβίσουμε (τα θύματα). Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, 13 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σε αυτό τη στιγμή της πλημμύρας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λετίντρα Σάνγκμα.

Ινδικό δικαστήριο απαγόρευσε το 2014 τη λειτουργία ανθρακωρυχείων σε αυτή την περιοχή, μετά τις διαμαρτυρίες οικολόγων ακτιβιστών που κατήγγειλαν τη "σοβαρή ρύπανση του νερού".

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Αλλά η πρακτική αυτή συνεχίζεται με παράνομες εξορύξεις άνθρακα από κατοίκους, οι οποίοι ανοίγουν τρύπες στην πλευρά των λόφων και στη συνέχεια σκάβουν για να διανοίξουν μικρές οριζόντιες σήραγγες ώστε να φθάσουν μια φλέβα άνθρακα.

Αυτός ο τύπος εγκατάστασης ονομάζεται "ποντικότρυπα" λόγω των πρωτόγονων μέσων που χρησιμοποιούνται.

Δεκαπέντε ανθρακωρύχοι βρήκαν τον θάνατο το 2012 σε παρόμοιο δυστύχημα που σημειώθηκε στο ίδιο κρατίδιο. Οι σοροί τους δεν βρέθηκαν ποτέ.