Τραμπ: «Η Γαλλία φλέγεται εξαιτίας της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα»

Gazzetta team
Τραμπ: «Η Γαλλία φλέγεται εξαιτίας της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα»
Η Γαλλία «φλέγεται» εξαιτίας της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, υποστήριξε απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Λόγω της Συμφωνίας του Παρισιού, όλη η χώρα τώρα φλέγεται», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» που ξεκίνησαν με αφορμή την αύξηση του φόρου στα καύσιμα.

«Η Συμφωνία του Παρισιού δεν λειτουργεί και πολύ καλά για το Παρίσι», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε πέρσι τις ΗΠΑ από τη συμφωνία αυτή.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τραμπ μίλησε και για τον πρώην δικηγόρο του, τον Μάικλ Κόεν, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών επειδή το 2016, κατά την προεκλογική περίοδο, κατέβαλε χρήματα για να εξαγοράσει τη σιωπή δύο γυναικών που υποστήριζαν ότι είχαν ερωτική σχέση με τον μεγιστάνα πελάτη του πριν από χρόνια.

Ο Τραμπ είπε ότι ήταν λάθος του να προσλάβει τον Κόεν, τον κάποτε έμπιστό του, και ισχυρίστηκε ότι του ανέθετε μόνο δευτερεύουσες δουλειές, κυρίως στον τομέα των δημοσίων σχέσεων. "Εκ των υστέρων, έκανα λάθος, επειδή αυτά που έκανε δεν είχαν καμία σχέση με εμένα, εκτός από τις δύο κατηγορίες περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας, που δεν είναι ποινικό αδίκημα και δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Τις έβαλαν για να με φέρουν σε δύσκολη θέση", είπε. Επανέλαβε επίσης, όπως είχε κάνει και νωρίτερα, ότι ουδέποτε έδωσε εντολή στον Κόεν να παρανομήσει και ότι ο τελευταίος έκανε ό,τι έκανε με δική του πρωτοβουλία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ