Μεγάλη νίκη της Τερέζα Μέι: Με 200 ψήφους κατά της πρότασης μομφής κέρδισε την κρίσιμη μάχη στη Βουλή

Gazzetta team
Μεγάλη νίκη της Τερέζα Μέι: Με 200 ψήφους κατά της πρότασης μομφής κέρδισε την κρίσιμη μάχη στη Βουλή
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός κέρδισε την μάχη στο Κοινοβούλιο, καθώς το σώμα απέρριψε την πρόταση μομφής εναντίον της με 200 ψήφους κατά και 117 ψήφους υπέρ.

Απορρίφθηκε η πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι κατά τη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης και 117 ενάντια.

Η Μέι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στην ηγεσία της χώρας.

«Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια»

Ότι δεν θα είναι υποψήφια για την ηγεσία των Τόρις στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε πριν από λίγο η Τερέζα Μέι στους βουλευτές του κόμματός της.

Σύμφωνα με βουλευτή που ήταν παρών στη συνάντηση, η πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Η δήλωση αυτή της Τερέζα Μέι, έρχεται λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατατέθηκε εναντίον της πρωθυπουργού από βουλευτές του κόμματος της και σε μια προσπάθεια να τους καθησυχάσει και να την κερδίσει, όπως προέβλεψαν τόσο οι στοιχηματικές νωρίτερα όσο και τα BBC και Reuters που καταμέτρησαν σε τουλάχιστον 158 τους βουλευτές που υποστηρίζουν τη Μέι.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «πολύ πολύ άσχημη» για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.