Σοκαριστικά πλάνα στο Παρίσι: Σιδερένια περίφραξη καταπλακώνει διαδηλωτές (vid)

Gazzetta team
Σοκαριστικά πλάνα στο Παρίσι: Σιδερένια περίφραξη καταπλακώνει διαδηλωτές (vid)
Για ακόμη ένα Σάββατο σοβαρά επεισόδια κι εκτεταμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας σημάδεψαν τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» στο Παρίσι και δεκάδες ακόμα γαλλικές πόλεις

Οι χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ η περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων και της Αψίδας του Θριάμβου στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας θύμιζε εμπόλεμη ζώνη.

Σκηνές... μάχης στην καρδιά του Παρισιού (vid)

Τα βίαια επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες, Σάββατο, στο Παρίσι κατά την κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων», προκάλεσαν τον τραυματισμό 133 ανθρώπων ενώ 378 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με έναν απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία.

Συνολικά η αστυνομία προέβη σε 412 προσαγωγές. Από τους 133 τραυματίες, 23 ανήκουν στις δυνάμεις της τάξης.

Βίντεο δείχνει ελεύθερους σκοπευτές στα Ηλύσια Πεδία (vid)

Μάλιστα σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, εμφανίζονται δεκάδες διαδηλωτές να κουνούν σιδερένια περίφραξη, η οποία καταρρέει, καταπλακώνοντας αρκετούς από όσους βρίσκονταν από κάτω.

Αμέσως, άλλοι παρευρισκόμενοι πολίτες έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο.

Σε άλλο αποκαλυπτικό βίντεο εμφανίζονται δεκάδες διαδηλωτές να πολιορκούν αστυνομικό όχημα που εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του, ενώ στη συνέχεια αφαιρέθηκε από το εσωτερικό του αστυνομικός εξοπλισμός και παραδόθηκε στις φλόγες.