«Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει την δημιουργία Ακαδημίας Κατασκόπων με έδρα στην Ελλάδα»

Gazzetta team
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει την δημιουργία Ακαδημίας Κατασκόπων με έδρα στην Ελλάδα»
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, η Σχολή Πληροφοριών θα έχει την έδρα της στην Ελλάδα, ενώ στόχος του προγράμματος θα είναι η βελτίωση της κατάρτισης και των εγκαταστάσεων κι η ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων και τον αεροπορικών συστημάτων.

Σε μια ευρωπαϊκή Σχολή Πληροφοριών πρόκειται να συμφωνήσουν οι υπουργοί Άμυνας των 25 κρατών – μελών της ΕΕ, στο πλαίσιο του στρατιωτικού συμφώνου, η οποία θα αποτελείται από επιμέρους τμήματα, όπως η Ακαδημία Κατασκόπων, που σύμφωνα με το Politico, θα αναλάβει η Ελλάδα με τη βοήθεια της Κύπρου.

Τα project που θα αναλάβει κάθε χώρα θα υπογραφούν από τους υπουργούς άμυνας όλων ευρωπαϊκών κρατών πλην της Δανίας, της Μάλτας και του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο του αμυντικού Συμφώνου γνωστού ως Μόνιμη Δομημένη Συνεργασία για την Ασφάλεια και την Άμυνα (PESCO).

Το project αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βελτίωση της κατάρτισης και των εγκαταστάσεων και ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων και τον αεροπορικών συστημάτων.

Η δημιουργία μίας κοινής σχολής κατασκοπείας στην Ε.Ε. θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τις μυστικές υπηρεσίες στο μπλοκ. Μέχρι τώρα «εμπόδιο σε μια ενδεχόμενη εμβάθυνση της συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών» μεταξύ των κρατών της ΕΕ έμπαινε η Βρετανία, αλλά με το Brexit να πλησιάζει, δεν αποτελεί πια πρόβλημα, σύμφωνα με το Politico.

Πηγή: reader.gr