Το ISIS έχασε το τελευταίο μεγάλο προπύργιό του στη Συρία

Gazzetta team
Το ISIS έχασε το τελευταίο μεγάλο προπύργιό του στη Συρία
Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ανέκτησε τον τελευταίο θύλακα που κατείχαν οι τζιχαντιστές στη νότια Συρία, ενώ παράλληλα αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο ανατολικό τμήμα της Συρίας εναντίον άλλου θύλακα είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι.

Το Σάββατο το ISIS έχασε το Τλουλ ας Σάφα, το ύστατο προπύργιό του στο νότιο τμήμα της χώρας, ανάμεσα στις επαρχίες της Δαμασκού και της Σουέιντας, έπειτα από εντατικούς βομβαρδισμούς που το καθεστώς διεξήγαγε επί πολλές εβδομάδες.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ «ελέγχουν πλέον την περιοχή, μετά την απόσυρση των μαχητών του ISIS προς τα ανατολικά, στην Μπαντίγια (στην έρημο)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Κατά τον ίδιο, από 700 ως 1.000 τζιχαντιστές εγκατέλειψαν αυτό το τελευταίο καταφύγιο έπειτα από μια «συμφωνία με το καθεστώς» (της Συρίας).

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA από την πλευρά του μετέδωσε ότι ο στρατός συνέχιζε την «εκκαθάριση των περιοχών που απελευθερώθηκαν» αφού οι δυνάμεις του «σκότωσαν έναν μεγάλο αριθμό» τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις συγκρούσεις από τα τέλη του Ιουλίου στην περιοχή αυτή σκοτώθηκαν 245 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί μαχητές και 425 τζιχαντιστές.

Παράλληλα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, το ISIS υπέστη το Σάββατο έναν καταιγισμό αεροπορικών επιδρομών από τον διεθνή συνασπισμό υπό αμερικανική διοίκηση, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 43 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 36 άμαχοι, ανάμεσά τους 17 παιδιά, σκοτώθηκαν τα ξημερώματα (του Σαββάτου) σε επιδρομές του συνασπισμού εναντίον του ΙΚ στο χωριό Αμπού ελ Χοσν», στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, είπε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, πρόσθεσε, εξηγώντας πως δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει αν επρόκειτο για μαχητές ή άμαχους.