Στις ράγες το Brexit: Η Μέι πήρε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου

Gazzetta team
Στις ράγες το Brexit: Η Μέι πήρε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου
Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την ακύρωση της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου της Τερέζα Μέι και εν μέσω φημών για έντονη δυσαρέσκεια εντός των Συντηρητικών, η πρωθυπουργός της Βρετανίας προσπαθεί ακόμα να «πουλήσει» το προσχέδιο της συμφωνίας για το Brexit που υπεγράφη χθες με τις Βρυξέλλες.

Απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους, η Τερέζα Μέι, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, δήλωση ότι «το προσχέδιο της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε».

«Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε συλλογικά ότι θα στηρίξει τη συμφωνία, που είναι σταθερά προς το εθνικό συμφέρον και που εκπληρώνει όσα υποσχεθήκαμε στο δημοψήφισμα» δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Είναι μία απόφαση που προστατεύει της δουλειές και την ένταση. Μια απόφαση που θα περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο αλλά και που συμφωνεί με την απόφασή μας να χτίσουμε ένα μέλλον για τη χώρα» συνέχισε η Τερέζα Μέι, που θα απευθύνει την Πέμπτη ομιλία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Πιστεύω βαθιά με την καρδιά μου και το μυαλό μου ότι αυτή είναι μια απόφαση για το συμφέρον ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου» κατέληξε η Τερέζα Μέι προτού επιστρέψει εντός της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Λίγο νωρίτερα, το BBC έκανε λόγο για πιθανή ψηφοφορία δυσπιστίας κατά της Τερέζα Μέι εντός των Τόρις.

Η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κούνσμπεργκ είπε πως οι υποστηρικτές του Brexit είναι τόσο εξαγριωμένοι με το σχέδιο συμφωνίας της Μέι για την αποχώρηση από την ΕΕ, που καταθέτουν επιστολές στον επικεφαλής μιας επιτροπής Συντηρητικών βουλευτών υπεύθυνων για τον χειρισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης της ηγεσίας του κόμματος.

«Ανώτερα στελέχη των Τόρις μου αναφέρουν ότι η οργή των Brexiteer είναι τόσο μεγάλη που φαίνεται πιθανό να ζητήσουν τη διεξαγωγή ψήφου δυσπιστίας της ηγεσίας του κόμματος αύριο», τόνισε η Κούνσμπεργκ με tweet της.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο υπουργός υπεύθυνος του Brexit Ντομινίκ Ράαμπ δεν αναμένεται πλέον να ταξιδέψει σήμερα στις Βρυξέλλες για να χαιρετήσει το σχέδιο συμφωνίας Brexit με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

Πηγή: reader.gr