Βουλευτής έφερε στρινγκ εσώρουχο σε συνεδρίαση καταγγέλοντας την αθώωση βιαστή (pic & vid)

Gazzetta team
Βουλευτής έφερε στρινγκ εσώρουχο σε συνεδρίαση καταγγέλοντας την αθώωση βιαστή (pic & vid)
Με έναν απίθανο τρόπο επέλεξε μία Ιρλανδέζα βουλευτής να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκιά της για την απόφαση απαλλαγής ενός 27χρονου καθ' ομολογίαν βιαστή μίας 17χρονης από δικαστήριο της χώρας.

Τα επιχειρήματα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου αλλά κι η απαθής στάση ορισμένων συναδέλφων της, οδήγησαν την βουλευτή Ρουθ Κόπινγκερ να παρουσιάσει σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου ένα στρινγκ εσώρουχο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να «αποκρούσει» τις αιτιάσεις της υπεράσπισης, που έκαναν λόγο για «πρόκληση του νεαρού εξαιτίας της φύσης του εσωρούχου του θύματος».

Η πράξη της έτυχε εγκωμιαστικών σχολίων από συναδέλφους της αλλά και πολίτες της χώρας, που μέσω των social media έσπευσαν να επιδοκιμάσουν την πράξη της και να ζητήσουν την επανεξέταση της υπόθεσης, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Αργότερα, η 51χρονη βουλευτής ενός συνασπισμού δύο μικρών αριστερών κομμάτων ανάρτησε μία αντίστοιχη φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Twitter, συμπληρώνοντας πως «οι κάμερες απέφυγαν να δείξουν το περιστατικό αλλά τα θύματα βλέπουν τα εσώρουχά τους να επιδεικνύονται συνεχώς στα δικαστήρια ως πειστήρια», καλώντας παράλληλα σε συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απαλλαγή του δράστη.

Το μήνυμά της δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες των social media, με πολλές γυναίκες να την μιμούνται, αναρτώντας φωτογραφίες με εσώρουχα και απαιτώντας δικαιοσύνη για τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.