Πώς φαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια από το διάστημα (pics)

Gazzetta team
Πώς φαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια από το διάστημα (pics)
Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA δείχνουν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής.

Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει μία από τις πιο φονικές πυρκαγιές της ιστορίας.

Ξηρασία πλήττει την πολιτεία στις δυτικές ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια και δεν αναμένεται να βρέξει στην περιοχή πριν από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού λόγω των ανέμων που θα πνέουν έως τουλάχιστον αύριο, με τις ριπές στα 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνοδεύουν ανθρωπολόγοι, τους οποίους βοηθούν ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών και ειδικοί αναλυτές DNA που έχουν στόχο να βρουν και ταυτοποιήσουν τα θύματα.

Η αστυνομία έλαβε περισσότερα από 1500 εκκλήσεις για αγνοούμενους ανθρώπους, που πιθανόν βρήκαν καταφύγιο σε κέντρα υποδοχής εκτοπισμένων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν επίσης για τη διαλεύκανση καταγγελιών σχετικά με περιστατικά λεηλασιών. Τουλάχιστον 139 «σοβαρά περιστατικά» καταγράφθηκαν, μεταξύ αυτών 16 περιστατικών λεηλασιών, έγινε γνωστό από τον σερίφη της κομητείας Μπιούτ Κόρι Χόνι.

Εδώ και έναν χρόνο, η Καλιφόρνια πλήττεται από μεγάλες πυρκαγιές, που έχουν στοιχίσει συνολικά τη ζωή 100 ανθρώπων και έχουν μετατρέψει σε στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης.

Δορυφόρος της NASA αποτύπωσε την καταστροφή από το Διάστημα...