H εταιρία που κατασκευάζει τους πυραύλους της Ευρώπης, θα περικόψει 2.300 θέσεις εργασίας

Gazzetta team
H εταιρία που κατασκευάζει τους πυραύλους της Ευρώπης, θα περικόψει 2.300 θέσεις εργασίας
Ο ευρωπαϊκός αεροδιαστημικός όμιλος ArianeGroup, ο οποίος κατασκευάζει τους πυραύλους Ariane, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 2.300 θέσεις πλήρους απασχόλησης έως το 2022, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικός διεθνώς.

Ο όμιλος αντιμετωπίζει ολοένα πιο σκληρό ανταγωνισμό από τις αμερικανικές αεροδιαστημικές εταιρείες (ιδίως από τη Space X του Ίλον Μασκ που πλέον κάνει περισσότερες εκτοξεύσεις πυραύλων από ό,τι η ArianeGroup), αλλά και από άλλες χώρες, όπως η Ινδία, «οι οποίες κλείνουν τις αγορές τους στον ξένο ανταγωνισμό», σύμφωνα με την ευρωπαϊκή εταιρεία.

Οι περικοπές του προσωπικού θα γίνουν διεθνώς, όχι μέσω απόλυσης, αλλά μέσω μη αντικατάστασης των εργαζομένων που αποχωρούν ή συνταξιοδοτούνται. Η εταιρεία -που προήλθε από τη συνεργασία της Airbus και της γαλλικής Safran- απασχολεί σήμερα περίπου 9.000 άτομα, κυρίως στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Οι σημερινοί πύραυλοι Ariane 5, που χρησιμοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), σύντομα θα αντικατασταθούν από τη νεότερη γενιά των Ariane 6, οι οποίοι θα είναι κατά περίπου 40% φθηνότεροι. Όμως μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει μόνο τρεις παραγγελίες για τους νέους ευρωπαϊκούς πυραύλους, ο πρώτος από τους οποίους προγραμματίζεται να εκτοξευθεί το 2020, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό.

Η ArianeGroup ασχολείται και με τον αμυντικό τομέα, κατασκευάζοντας βαλλιστικούς πυραύλους.