Έκρυθμη η κατάσταση στη λωρίδα της Γάζας: Περρισότεροι από 100 όλμοι έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος (pic & vid)

Gazzetta team
Έκρυθμη η κατάσταση στη λωρίδα της Γάζας: Περρισότεροι από 100 όλμοι έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος (pic & vid)
Νέος γύρος έντασης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων στην λωρίδα της Γάζας, με την Χαμάς να εκτοξεύει δεκάδες όλμους και ρουκέτες προς ισραηλινούς στόχους.

Παλαιστινιακά πυρά όλμων που εκτοξεύθηκαν από τη λωρίδα της Γάζας κατέστρεψαν ένα λεωφορείο στην ισραηλινή πλευρά του φράχτη, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο, μετέδωσαν ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν το λεωφορείο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό, καθώς και εκλάμψεις φωτός εκεί όπου εκρήξεις δείχνουν την αναχαίτιση πυραύλων από το σύστημα αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ.

Από την επίθεση στο λεωφορείο, ένας επιβάτης φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά και να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ προς το παρόν οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για το ποια ξεκίνησε τις εχθροπραξίες.

Η παλαιστινιακή πλευρά αναφέρει ότι ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στην Λωρίδα της Γάζας κι εκτέλεσαν αξιωματούχο της Χαμάς, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ κάνουν λόγο για ένοπλη απάντηση σε προκλήσεις από την πλευρά της Χαμάς.

Τέλος να σημειωθεί πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου επέστρεψε επειγόντως στο Ισραήλ, από το Παρίσι όπου βρισκόταν για τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο 100 χρόνων από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Καταστράφηκε ο τηλεοπτικός σταθμός της Χαμάς στην Γάζα

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν αργά το βράδυ της Δευτέρας τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά από προειδοποιητικές βολές που έριξαν σε κοντινές περιοχές για την εκκένωση της περιοχής, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν υπήρξε άμεση αναφορά θυμάτων από την αεροπορική επιδρομή στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Aqsa που ακολουθεί ένα κύμα συγκρούσεων στα σύνορα του Ισραήλ και του παλαιστινιακού θύλακα, μεταξύ της Χαμάς και ισραηλινών δυνάμεων.

Από την επιδρομή καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του σταθμού στην πόλη της Γάζας και γειτονικά κτίρια. Ο τηλεοπτικός σταθμός ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει σύντομα να εκπέμπει.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν διαφύγει μετά από καλέσματα του Ισραήλ να εκκενώσουν την περιοχή και την εκτόξευση τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικών πυραύλων, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων IDF ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα στους δημοσιογράφους την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για 3 Παλαιστίνιους νεκρούς. Ιατρικοί αξιωματούχοι στο Ισραήλ δήλωσαν πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις με ρουκέτες.