Νεοναζί γονείς που ονόμασαν Αδόλφο το παιδί τους απειλούνται με δεκαετή φυλάκιση (pics)

Gazzetta team
Νεοναζί γονείς που ονόμασαν Αδόλφο το παιδί τους απειλούνται με δεκαετή φυλάκιση (pics)
Αντιμέτωποι με την βρετανική δικαιοσύνη θα βρεθούν σύντομα δύο νεοναζί από την Οξφόρδη, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό είχαν προκαλέσει σάλο δίνοντας το όνομα του Χίτλερ στο νεογέννητο παιδί τους.

Ο 22χρονος Άνταμ Τόμας κι η 38χρονη σύντροφός του Κλαούντια Πατάτας αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της συμμετοχής τους σε ακροδεξιά και νεοναζιστική ομάδα, με την ποινή φυλάκισης σε ενδεχόμενη καταδίκη τους να φτάνει μέχρι και τα δέκα χρόνια.

Οι δύο τους εμφανίζονται αμετανόητοι για τις ρατσιστικές τους πεποιθήσεις και παραδέχονται ότι η ονοματοδοσία του παιδιού τους συνδέεται με τον «υπέρμετρο θαυμασμό» τους για τον ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας, Αδόφο Χίτλερ.

Μάλιστα σε φωτογραφίες της οικογένειας που δημοσιοποιήθηκαν σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ άλλων, εμφανίζονται να χαιρετούν ναζιστικά και να ποζάρουν γενμάτοι καμάρι με στολές της Κου Κλουξ Κλαν και της Βέρμαχτ, ενώ από την συλλογή τους δεν λείπουν τα αναμνηστικά από την δολοφονικότερη ιδεολογία της ανθρώπινης ιστορίας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η δίωξη εναντίον τους δεν αφορά στο όνομα που έδωσαν στον γιο τους, αλλά αυτό το γεγονός κι η έκταση που πήρε, οδήγησαν τις διωκτικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας να διεξάγουν έρευνα σε βάρος τους, στην οποία διαπιστώθηκε η συμμετοχή τους στην νεοναζιστική ομάδα National Action (Εθνική Δράση), η οποία θεωρείται υπεύθυνη διασπορά τους μίσους και για ορισμένες επιθέσεις με ρατσιστικό και ξενοφοβικό υπόβαθρο.

Η εν λόγω οργάνωση έχει κηρυχθεί παράνομη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αρκετά μέλη της να διώκονται ποινικά για την συμμετοχή τους σε αυτήν, ενώ μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπισαν ήταν κι η συνωμοσία για την δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών, Ρόζι Κούπερ.