Δεκαεπτά Αφροαμερικανές έγιναν δικαστές και έγραψαν ιστορία στο Τέξας (pics)

Gazzetta team
Δεκαεπτά Αφροαμερικανές έγιναν δικαστές και έγραψαν ιστορία στο Τέξας (pics)
Για πρώτη φορά στην ιστορία της πολιτείας του Τέξας, 17 Αφροαμερικανές εκλέχθηκαν στο αξίωμα του δικαστή.

Οι 17 γυναίκες είχαν την στήριξη των Δημοκρατικών και κατάφεραν όλες να εκλεχθούν στην Πολιτεία που στηρίζει τους Ρεπουμπλικάνους. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Τέξας, θα υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός έγχρωμων δικαστών και δη γυναικών.

Στα δικαστήρια της Πολιτείας υπήρχαν ήδη δύο γυναίκες δικαστές και πλέον ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 19.

Το αποτέλεσμα αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία για τους Δημοκρατικούς, καθώς στις ενδιάμεσες εκλογές της περασμένης εβδομάδας (6 Νοεμβρίου), ο υποψήφιός τους, Μπέτο Ο' Ρουρκ, έχασε με μεγάλη διαφορά από τον Ρεπουμπλικανό Τεντ Κρουζ. Σημαντικό ρόλο στην εκλογή τους έπαιξε και η καμπάνια «Black Girl Magic» που έκαναν μέσω των social media.

«Έχω συναναστραφεί με πολλούς δικαστές τα τελευταία 30 χρόνια. Πολλοί ήταν σπουδαίοι στη δουλειά τους και έμπειροι. Αλλά είδα λίγες γυναίκες και ακόμα λιγότερες Αφροαμερικανές» δήλωσε η Λόρι Τζάμπερ Γκρέι, μία από τις υποψήφιες που κατάφεραν να εκλεγούν.

Για την ιστορία, στο Τέξας μόλις το 12% των γυναικών δικαστών είναι έγχρωμες ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του πληθυσμού ανέρχεται στο 28%. Ταυτόχρονα το 52% των δικαστών στο Τέξας είναι λευκοί άνδρες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πληθυσμού ανέρχεται σε 21%.

Πηγή: reader.gr