Χρονοταξιδιώτες πήραν προσκλήσεις για πάρτι του Χόκινγκ... 4 χρόνια μετά! (pics & vid)

Gazzetta team
Χρονοταξιδιώτες πήραν προσκλήσεις για πάρτι του Χόκινγκ... 4 χρόνια μετά! (pics & vid)
Στις 28 Ιουνίου 2009, ο αείμνηστος καθηγητής Στιβεν Χόκινγκ διοργάνωσε ένα πάρτι πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στο οποίο, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε κανείς, παρά μόνο ο ίδιος.

Η χαμηλή προσέλευση σ’ αυτήν την κοινωνική εκδήλωση ίσως είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι προσκλήσεις εκτυπώθηκαν και μοιράστηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2013, αφού επρόκειτο για ένα πάρτι για χρονοταξιδιώτες.

«Ελπίζω ότι οι ίδιες οι προσκλήσεις ή αντίγραφα τους με τη μία ή την άλλη μορφή θα επιβιώσουν για πολλές χιλιάδες χρόνια. Ίσως, μια μέρα κάποιος που ζει στο μέλλον θα βρει τις πληροφορίες και θα χρησιμοποιήσει μια χρονομηχανή για να έρθει στο πάρτι μου, αποδεικνύοντας ότι το ταξίδι στο χρόνο θα είναι μια μέρα εφικτό», είχε δηλώσει ο Χόκινγκ για την πρόσκληση, κάτι που ενέπνευσε και τους συγγενείς του εκλειπόντος να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να προσκαλέσουν κι αυτοί με τη σειρά τους χρονοταξιδιώτες στο μνημόσυνό του.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μια από τις εν λόγω προσκλήσεις για το πάρτι για χρονοταξιδιώτες του αστροφυσικού δημοπρατήθηκε την περασμένη βδομάδα απ τον οίκο Κρίστις μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα του Χόκινγκ.

Να σημειώσουμε ότι η τιμή εκκίνησης της πρόσκλησης είχε οριστεί στα 115 ευρώ (130 δολ.), με την τελική της τιμή να την ξεπερνάει στο δεκαπλάσιο.


Πηγή: reader.gr