Η απάντηση του Ράμα στους Αλβανούς και στους Έλληνες «πατριώτες»: Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε! (pic)

Gazzetta team
Η απάντηση του Ράμα στους Αλβανούς και στους Έλληνες «πατριώτες»: Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε! (pic)
Έλληνες και Αλβανοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αυτό ήταν το μήνυμα που προσπάθησε να περάσει ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, απαντώντας σε ένα μήνυμα στο Facebook.

Το περιστατικό στις Βουλιαράτες με τον Κωνσταντίνο Κατσιφά, αλλά και τα όσα έγιναν στην κηδεία του, έδωσαν... τροφή σε διάφορους θερμοκέφαλους και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να ξεδιπλώσουν τον δήθεν πατριωτισμό τους.

Ένας από αυτούς -από την Αλβανική μεριά- είναι και ο χρήστης «Lucky Boy London», ο οποίος ζήτησε την επέμβαση του Έντι Ράμα με αφορμή το σύνθημα «φονιάδες Αλβανοί, η Βόρεια Ήπειρος, γη ελληνική» που ακούστηκε στην κηδεία του 35χρονου, με τον Πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας να του δίνει την καλύτερη δυνατή απάντηση.

Τον διάλογο των δύο πλευρών, έφερε στην δημοσιότητα ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκαζμέντ Καπλιάνι, ο οποίος το 1991 ήρθε στην χώρα μας με το μεγάλο κύμα προσφύγων από την Αλβανία.

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν με το σχόλιο του «Lucky Boy London» στην σελίδα του Έντι Ράμα, το οποίο έλεγε: «Να παρέμβετε σας παρακαλώ κύριε Ράμα γιατί ξεφτιλιστήκαμε ως έθνος σήμερα, έρχεται ο Έλληνας εδώ και μας βρίζει στο σπίτι μας, βάλε τους στην θέση τους, δείξε τις αξίες μας ως έθνος».

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, τότε του απάντησε ως εξής...

«Η δική μας αξία σήμερα; Είναι ακριβώς αυτό που κάποιοι θεωρούν λανθασμένα ως αδυναμία. Το δικό μας κράτος δεν πολεμάει ούτε με νεκρόφιλους, ούτε με προβοκάτορες σε κηδείες. Όποιος ήρθε για να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τη δική του σημαία και βγήκε. Ο πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς την χώρα και την γλώσσα του άλλου. Σημαίνει να αγαπάς την χώρα και την γλώσσα σου. Και εσύ μην χρησιμοποιείς τον όρο «ο Έλληνας», γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο «ο Αλβανός». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες δεν είναι ο «Έλληνας», είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας.

Και εσένα που ούτε το πραγματικό όνομά σου δεν γράφεις, μην σε νοιάζει γιατί δεν ξεφτιλίζεται η Αλβανία απο κάποιους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τρέφονται σαν κοράκια. Είναι κάτι μίζερες υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που υποτίθεται πως τιμούν και βεβηλώνουν την τιμή και το όνομα του δικού τους έθνους – ένα έθνος που έχει δώσει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα.
gεί να είναι εχθρός μας. Ένα έθνος που οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγιο σε ώρα ανάγκης όπως και οι Έλληνες έχουν βρει σε μας καταφύγειο σε ώρα ανάγκης. Η χώρα αυτή (σσ. Ελλάδα), όπως και κάθε χώρα, έχει την δυστυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και γαϊδούρια».