Ένας 69χρονος διεκδικεί δικαστικά να του... αφαιρέσουν 20 χρόνια! (pics)

Gazzetta team
Ένας 69χρονος διεκδικεί δικαστικά να του... αφαιρέσουν 20 χρόνια! (pics)
Ένας συνταξιούχος έχει ξεκινήσει μια νομική μάχη ζητώντας να αναγνωριστεί ότι είναι 20 χρόνια νεότερος από την πραγματική ηλικία του, ώστε να μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά και να έχει μεγαλύτερη επιτυχία με τις γυναίκες στο Tinder.

Ο Εμιλ Ράτελμπαντ, 69 ετών, υποστηρίζει ότι εάν επιτρέπεται στα τρανσέξουαλ άτομα να αλλάξουν φύλο, πρέπει να του επιτραπεί να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του επειδή οι γιατροί είπαν ότι έχει το σώμα ενός 45χρονου.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγή στην τοπική του κοινότητα αφού αρνήθηκαν να τροποποιήσουν την ηλικία του σε επίσημα έγγραφα.

Η υπόθεση του κ. Ράτελμπαντ έχει μεταφερθεί τώρα στα δικαστήρια της Ολλανδίας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει διαμάχη στην πατρίδα του, με την ολλανδική έκδοση του Vice, στην ειδησεογραφική της ιστοσελίδα, να ρωτάει: «Είναι ο Εμίλ Ράτελμπαντ διαταραγμένος ή εξαιρετικά ξύπνιος;»

Ο κ. Ράτελμπαντ γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1949, αλλά λέει ότι αισθάνεται τουλάχιστον 20 χρόνια νεότερος και θέλει να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του στις 11 Μαρτίου 1969.

Όπως δήλωσε: «Έχω κάνει έναν έλεγχο και τι δείχνει; Η βιολογική μου ηλικία είναι 45 χρόνων.

Όταν είμαι 69, είμαι περιορισμένος, αν είμαι 49, τότε μπορώ να αγοράσω ένα καινούργιο σπίτι, να οδηγήσω ένα διαφορετικό αυτοκίνητο.

Όταν είμαι στο Tinder και λέω ότι είμαι 69, δεν παίρνω απάντηση. Εάν είμαι 49 ετών, με το πρόσωπο που έχω, θα βρίσκομαι σε μια πολυτελή θέση.

Οι τρανσέξουαλ μπορούν τώρα να αλλάξουν το φύλο τους με το πιστοποιητικό γέννησής τους και με το ίδιο πνεύμα θα πρέπει να υπάρχει χώρος για μια αλλαγή ηλικίας».

Ο Ολλανδός δήλωσε ότι υφίσταται διάκριση λόγω της ηλικίας του και ότι αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα στην κοινωνία. Το δικαστήριο οφείλει να διατυπώσει γραπτή απόφαση εντός τεσσάρων εβδομάδων.

Διαμαρτύρεται ότι οι εταιρείες είναι απρόθυμες να προσλάβουν κάποιον στην ηλικία του.

Υποστηρίζει επίσης ότι η μετακίνησή του θα είναι καλή και για την κυβέρνηση, καθώς θα παραιτηθεί από τη σύνταξή του έως ότου φθάσει ξανά στην ηλικία συνταξιοδότησης.

Ο δικαστής δήλωσε ότι βλέπει με συμπάθεια την υπόθεση, καθώς οι άνθρωποι μπορούν τώρα να αλλάξουν το φύλο τους, κάτι που κάποτε θα ήταν αδιανόητο.

Αλλά το δικαστήριο δήλωσε ότι θα υπάρξουν πρακτικά προβλήματα στο να επιτρέπεται στους ανθρώπους να αλλάξουν την ημερομηνία γέννησής τους, καθώς θα σήμαινε νόμιμη διαγραφή μέρους της ζωής τους.

Ο δικαστής ρώτησε τον κ. Ράτελμπαντ για το καθεστώς των πρώτων ετών του, από το 1949 έως το 1969, αν αλλάξει η επίσημη ημερομηνία γέννησής του.

«Ποιο ήταν τότε εκείνο το μικρό αγόρι;» ρώτησε ο δικαστής.

Το δικαστήριο οφείλει να διατυπώσει γραπτή απόφαση εντός των τεσσάρων εβδομάδων.


Πηγή: reader.gr