Στους Δημοκρατικούς ο έλεγχος της Βουλής των ΗΠΑ

Gazzetta team
Στους Δημοκρατικούς ο έλεγχος της Βουλής των ΗΠΑ
Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν την Βουλή, οι Ρεπουμπλικανοί την Γερουσία. Τεράστια επιτυχία θεωρεί ο Τραμπ το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών.

Οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ που θεωρήθηκαν δημοψήφισμα για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα δίκτυα Fox και NBC.

Οι αμερικανοί ψηφοφόροι εξέλεξαν ένα διαιρεμένο Κονγκρέσο, που δίνει υπόσχεση για μία ταραχώδη δεύτερη διετία της προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν πλέον την δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματός του στην Βουλή.

Ως «τεράστια επιτυχία» αντιμετωπίζει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πανηγύρισε μία «τεράστια επιτυχία» στις ενδιάμεσες εκλογές και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του που επέτρεψαν στους Ρεπουμπλικανούς να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ακόμη και αν οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων υποσχόμενοι μία θυελλώδη δεύτερη διετία της προεδρικής θητείας.

«Τεράστια επιτυχία. Σάς ευχαριστώ όλους!», έγραψε στο Twitter, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία των βουλευτικών εκλογών, που θεωρούνται δημοψήφισμα ως προς το πρόσωπό του.

Τα τηλεφωνήματα του Τραμπ

Μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος Τραμπ τηλεφώνησε στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ για να τον συγχαρεί για τα ιστορικά αποτελέσματα. Μίλησε επίσης με τον πρόεδρο της Βουλής Πολ Ράιαν και την επικεφαλής της μειοψηφίας Νάνσι Πελόζι. Ο πρόεδρος τηλεφώνησε για συγχαρητήρια στους Ρικ Σκοτ, Μάικ Ντεγουάιν, Κέβιν Κρέιμερ, Τζος Χόλεϊ, Μπράιαν Κεμπ και Ρον Ντε Σάντις.

Τέλος ο πρόεδρος μίλησε με τον γερουσιαστή Τσακ Σούμερ. Αυτός και ο αντιπρόεδρος θα συνεχίσουν τα τηλεφωνήματα απόψε και αύριο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.