Νέες απειλές Ερντογάν: «Δεν θα αφήσουμε σε ληστές τους φυσικούς πόρους της ανατολικής Μεσογείου»

Gazzetta team
Νέες απειλές Ερντογάν: «Δεν θα αφήσουμε σε ληστές τους φυσικούς πόρους της ανατολικής Μεσογείου»
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της aνατολικής Μεσογείου, αφήνοντας σαφείς αιχμές κι απειλές προς την ελληνική πλευρά.

«Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας. Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας. Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής καθέλκυσης μίας νέας κορβέτας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Το Predictor παίζει μπάλα και στο Champions League με έπαθλο €5000 μετρητά* κάθε αγωνιστική μέρα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

«Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει τις προσπάθειες κάποιων να αποσπάσουν εκβιαστικά τους φυσικούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου, εξαιρώντας εμάς και τους Τουρκοκύπριους», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος εκτόξευσε νέες απειλές: «Όσοι πιστεύουν πως θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα σε βάρος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο, έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι έκαναν ένα "τεράστιο" λάθος», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Υπογράμμισε δε ότι η χώρα του δεν θα αφήσει κανέναν «ληστή» να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντά της και συμπλήρωσε ότι «προστατεύουμε μόνο τα δικαιώματα της χώρας και των αδελφών μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε εξάλλου ότι η Τουρκία έχει μειώσει την εξάρτησή της από άλλες χώρες στην αμυντική βιομηχανία από 80% σε 35%.

Πηγή: reader.gr