Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια από τις πλημμύρες στη Σικελία! (pics & vid)

Gazzetta team
Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια από τις πλημμύρες στη Σικελία! (pics & vid)
Δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων εννέα μέλη μιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Παλέρμο στη Σικελία από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση των ποταμών.

Ανείπωτη τραγωδία στη γειτονική χώρα! Τα πτώματα εννέα μελών της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους παιδιά ηλικίας ενός έτους, 3 και 15 ετών, περισυνελέγησαν από το σπίτι τους στην περιοχή Καστελντάτσια. Τρία ακόμη μέλη της ίδιας οικογένειας κατάφεραν να γλιτώσουν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Agi.

'Ενας 44χρονος διευθυντής πρατηρίου καυσίμων έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ, στην κοινότητα Βίκαρι, στην προσπάθειά του να φτάσει στον χώρο εργασίας του όπου ένας εργαζόμενος είχε εγκλωβιστεί, διευκρινίζει το Agi. Ένας επιβάτης, ο οποίος δεν έχει βρεθεί ακόμη, επέβαινε στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από την ορμή του νερού.

Οι αρχές δεν έχουν κανένα νέο για την τύχη ενός γιατρού που οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην πόλη Κορλεόνε και πιθανόν αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει πάνω σε δρόμο λόγω της κακοκαιρίας.

Πολλά από τα θύματα της φονικής κακοκαιρίες καταπλακώθηκαν από δέντρα. Η Coldiretti, η συνομοσπονδία των ιταλικών αγροτικών συνεταιρισμών, εκτιμά σε μια ανακοίνωσή της ότι οι άνεμοι κατέστρεψαν περίπου 14 εκατομμύρια δέντρα, τα περισσότερα στη βόρεια Ιταλία.

Από τις καταιγίδες έχουν πληγεί πολλές περιοχές, από τη βορειοανατολική Ιταλία μέχρι τη Σικελία στα νοτιοδυτικά. Οι χειρότερες ζημιές έχουν αναφερθεί στις περιοχές του Τρεντίνο και του Βένετο, όπου δρόμοι καταστράφηκαν και χωριά αποκλείστηκαν από τις κατολισθήσεις.

Στις Άλπεις, κοντά στο Μπελούνο, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βενετίας, πεύκα και έλατα σωριάστηκαν ολόκληρα, σαν σπίρτα.

Το φράγμα Κομέλικο Σουπεριόρε, βορειότερα, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, έχει καλυφθεί από τους κορμούς δέντρων που έπεσαν στον ποταμό Πιάβε.

«Θα χρειαστούμε τουλάχιστον έναν αιώνα για να επιστρέψουμε σε φυσιολογική κατάσταση», σημείωσε η Coldiretti.

Πολλές πλατείες και δρόμοι της Βενετίας βρίσκονται ακόμη κάτω από τα νερά, στη χειρότερη πλημμύρα που έχει βιώσει η πόλη εδώ και μια δεκαετία.

Ο κυβερνήτης του Βένετο, Λούκα Τσάια, είπε ότι οι καταστροφές αγγίζουν τουλάχιστον το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι πρόκειται να επισκεφθεί αύριο την περιοχή αυτή.

Ολοκληρωτική καταστροφή στο πανέμορφο ελατοδάσος στα Δολομιτικά όρη

Πρωτοφανή αποτελέσματα για τα δάση της οροσειράς Δολομίτες στη βορειοανατολική Ιταλία στη είχε εκτός των άλλων η φονική κακοκαιρία που πλήττει τη γειτονική χώρα και μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή, τουλάχιστον, 18 ατόμων.

Το υπέροχο αυτό δάσος είναι πλέον παρελθόν, αφού τα πανύψηλα κωνοφόρα δέντρα του μοιάζουν να έχουν με κάποιο τρόπο ισοπεδωθεί.

Να σημειώσουμε πως τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια της χώρας με την περιφέρεια Βένετο να δοκιμάζεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Εκατοντάδες δέντρα ξεριζώθηκαν λόγω των θυελλωδών ανέμων στα όρη Δολομίτες ενώ περίπου 160.000 κάτοικοι δεν έχουν ρεύμα στα σπίτια τους.

«Μοιάζει σαν να πέρασε ένα τεράστιο αλυσοπρίονο και να τα θέρισε», λένε οι αξιωματούχοι κάνοντας λόγο για καταστροφή που εκτείνεται σε χιλιάδες εκτάρια.

«Ήταν σαν να έγινε σεισμός», δήλωσε ο περιφερειάρχης Λούκα Τζάια.