Ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών

Gazzetta team
Ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη Πέτρο Μαυροειδή στο υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας.

Σύμφωνα με το CNN Turk ο πρέσβης της Ελλάδας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος.

Η κλήση έγινε μετά την ανακοίνωση του Νίκου Κοτζιά για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε διότι το Barbaros παρενοχλήθηκε από ελληνικές φρεγάτες.

Νωρίτερα, διά στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήρθε η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στην ανακοίνωση Κοτζιά περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια: «Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για 12 μίλια. Εκεί πολλές φορές προηγείται ο λαϊκισμός. Εμείς είμαστε υπέρ στο να λυθούν τα θέματα με έναν ειρηνικό τρόπο στο Αιγαίο. Όποτε η Ελλάδα κάνει δηλώσεις που προκαλούν, εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Πάντα πρέπει να σκέφτονται οι Ελληνες πώς μπορούμε να λύσουμε τα θέματα αυτά. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Ελληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση».

Πηγή: reader.gr