Βρετανοί νεοναζί διαδηλώνουν και δεν γεμίζουν ούτε ταξί (pics & vid)

Gazzetta team
Βρετανοί νεοναζί διαδηλώνουν και δεν γεμίζουν ούτε ταξί (pics & vid)
Αν μη τι άλλο, έγινε πασιφανές ότι το Μάντσεστερ δεν αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την δολοφονικότερη ιδεολογία της ιστορίας.

Με παταγώδη αποτυχία σημαδεύτηκε η απόπειρα λιγοστών νοσταλγών του Χίτλερ και τω ναζί να παρελάσουν σε κεντρικούς δρόμους του Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας και να σκορπίσουν τις μισαλλόδοξες ιδέες τους.

Εκτός από την «θερμή» υποδοχή από εκατοντάδες αντιφασίστες διαδηλωτές που προσπάθησαν να τους μπλοκάρουν τον δρόμο αλλά και τα ιδιαίτερα «ασφυκτικά» αστυνομικά μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων κι εντάσεων, τα μέλη του EDL (English Defence League) συνάντησαν και την απογοητευτική συμμετοχή των ομοϊδεατών τους, καθώς στην διαδήλωση συμμετείχαν μόλις 30 ντόπιοι ακροδεξιοί.

Από την διαδήλωση δεν έλειψαν κι οι αναφορές στην Ελλάδα, με έναν από τους νεοναζί να χαιρετάει «αρχαιοελληνικά» όπως θα υποστήριζαν αρκετοί Έλληνες ομοϊδεάτες του...

Η εικόνα των Άγγλων νεοναζί να διαδηλώνουν μέσα από τριπλές αστυνομικές «αλυσίδες» προκάλεσε ορυμαγδό σχολίων στα social media, με αρκετούς χρήστες να κάνουν viral την εικόνα των λιγοστών ακροδεξιών διαδηλωτών, ενώ σε παρόμοιο επίπεδο κινήθηκε κι ο σχολιασμός της διαδήλωσης από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.