Μισό εκατομμύριο Βρετανοί διαδήλωσαν ενάντια στο Brexit (pics)

Gazzetta team
Μισό εκατομμύριο Βρετανοί διαδήλωσαν ενάντια στο Brexit (pics)
Οι διαδηλωτές ζήτησαν την επανάληψη του δημοψηφίσματος για το Brexit καθώς υποστηρίζουν ότι οι συνέπειες της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι καταστροφικές για την χώρα.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση που διοργάνωσε το κίνημα People’s Vote στο Λονδίνο με αίτημα ένα νέο δημοψήφισμα για την τελική συμφωνία του Brexit.

Οι συμμετέχοντες λένε ότι ήταν η «μεγαλύτερη» διαδήλωση αυτού του είδους και υπολογίζεται ότι στους δρόμους της Βρετανικής πρωτεύουσας βγήκαν περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι.

Το κίνημα People's Vote εκτιμά ότι συμμετείχαν 670.000 άνθρωποι στην πορεία ενώ η Scotland Yard δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει το μέγεθος του πλήθους.

Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα γινόταν στο συνεδριακό κέντρο Harrogate διαδήλωση υπέρ του Brexit, όπου ήταν παρών ο Νάιτζελ Φάρατζ και είπε: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ένα τρίτο όσων ψήφισαν υπέρ της παραμονής τώρα λένε ότι είμαστε δημοκράτες και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει απλώς να συνεχίσει. Και αυτό είναι το μήνυμά μας - προχωρήστε με αυτό, εκπληρώστε τις υποσχέσεις σας».

Πηγή: reader.gr