Βρέθηκε ο μαύρος πάνθηρας που αναστάτωσε την Σκωτία, μόνο που τελικά ήταν μία μεγάλη γάτα (pics)

Gazzetta team
Βρέθηκε ο μαύρος πάνθηρας που αναστάτωσε την Σκωτία, μόνο που τελικά ήταν μία μεγάλη γάτα (pics)
Προς απογοήτευση όσων λατρεύουν τις ιστορίες μυστηρίου και τις περίεργες καταγραφές άγριων ζώων, η υπόθεση του μαύρου πάνθηρα που αλώνιζε στην σκωτσέζικη ενδοχώρα, δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Οι φήμες για την ύπαρξη ενός μαύρου πάνθηρα στην Σκωτία είχαν προκαλέσει αναστάτωση σε ολόκληρη την δυτική Σκωτία κι είχαν αναγκάσει την τοπική αστυνομία μα εκδώσει έκτακτη προειδοποίηση στους κατοίκους ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παρουσία τους στην ύπαιθρο.

Για ατελείωτη δράση, παίξε νόμιμα live στοίχημα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

Από τότε δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών, άρχισαν με μανιώδεις ρυθμούς την αναζήτηση του άγριου αιλουροειδούς, παρακινημένοι από την περιέργειά τους να δουν από κοντά το επιβλητικό θηλαστικό.

Πανικός στη Σκωτία: Μαύρος πάνθηρας κυκλοφορεί ελεύθερος

Όμως, όπως σε αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις, η φημολογία αποδείχθηκε ότι απέχει αρκετά από την πραγματικότητα, καθώς όλες οι αναφορές από ανθρώπους που είδαν το αιλουροειδές συνέκλιναν ότι απλώς επρόκειτο για μία μεγάλη μαύρη γάτα.

Μάλιστα, οι μαρτυρίες συνοδεύονταν κι από αρκετές φωτογραφίες του «μαύρου πάνθηρα», στις οποίες γίνεται σαφές ότι η μαύρη γάτα ήταν η αποκλειστική υπεύθυνη για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, ενώ οι χρήστες των social media το 'ριξαν στην πλάκα, αφού αποδείχθηκε ότι ο «συναγερμός» ήταν άκυρος, ενώ ένας νεαρός τοποθέτησε ένα ψεύτικο ομοίωμα του πάνθηρα σε περίοπτη θέση, θέλοντας να τρολάρει με αυτόν τον τρόπο τους συμπολίτες του αλλά και τις αρχές.

Να σημειωθεί, τέλος, πως αντίστοιχες αναφορές για υπερμεγέθεις γάτες ή απροσδιόριστα είδη ζώων είναι αρκετά συχνές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς μόνο μέσα στο 2018, η βρετανική αστυνομία κατέγραψε τουλάχιστον 500 παρεμφερείς καταγγελίες.