Σκότωσε δεκάδες άγρια ζώα σε σαφάρι και πόζαρε γεμάτος «χαρά και περηφάνια» (pics)

Gazzetta team
Σκότωσε δεκάδες άγρια ζώα σε σαφάρι και πόζαρε γεμάτος «χαρά και περηφάνια» (pics)
Κατακραυγή κι αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένας κυνηγός άγριων ζώων από το Αϊντάχο των ΗΠΑ, ο οποίος σε διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων κατάφερε να σκοτώσει δεκάδες άγρια ζώα στην Ναμίμπια της Αφρικής και μάλιστα πόζαρε περιχαρής με τα κουφάρια των θηραμάτων του. Σκληρές εικόνες.

Ο Μπλέικ Φίσερ, ο οποίος στην πατρίδα του είναι εξέχων μέλος κυνηγετικού συλλόγου, βρέθηκε για διακοπές στην αφρικανική χώρα, όμως η εξερεύνηση της σπάνιας ομορφιάς της Ναμίμπια δεν στάθηκε ικανή για να χορτάσει κι έτσι αποφάσισε να εξασκήσει το αγαπημένο του «σπορ», με απίστευτη αγριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φίσερ μέσα σε διάστημα έξι ημερών σκότωνε όποιο άγριο ζώο συναντούσε στο διάβα του, ενώ στη συνέχεια κατέγραφε στην κάμερα τα κατορθώματά του και μοιραζόταν τις φωτογραφίες με τα άψυχα ζώα στα social media.

Μεταξύ των θυμάτων του Φίσερ συγκαταλέγεται μία ολόκληρη οικογένεια μπαμπουίνων, μία λεοπάρδαλη, μία καμηλοπάρδαλη κι μία σπάνια αντιλόπη, ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως 14 άγρια ζώα βρήκαν τον θάνατο από το τόξο και την καραμπίνα του.

Η αποκάλυψη, όμως, των φωτογραφιών δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Φίσερ, καθώς προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις ακόμα και στις τάξεις του συλλόγου του, με αποτέλεσμα να του ζητηθεί η παραίτησή του από την θέση του προέδρου, με πολλά μέλη να τον κατηγορούν για «συνολική δυσφήμιση των κυνηγών» αλλά και για «παραβίαση της πολιτικής ορθότητας που νομιμοποιεί το κυνήγι στις συνειδήσεις πολλών».

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε αμετανόητος για την πράξη του, θεωρώντας ότι δεν έκανε κάτι παράνομο, καθώς το κυνήγι άγριων ζώων είναι νόμιμο στην Ναμίμπια, αναγκάστηκε όμως να απολογηθεί δημόσια για την δημοσιοποίηση των επίμαχων φωτογραφιών, τις οποίες και κατέβασε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.