O Τραμπ απειλεί να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό

Gazzetta team
O Τραμπ απειλεί να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, αν δεν σταματήσει το καραβάνι των μεταναστών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι θα αναπτύξει στρατό των ΗΠΑ και θα κλείσει τα νότια σύνορα της χώρας του, αν το Μεξικό δεν κάνει κινήσεις για να σταματήσει μεγάλες ομάδες μεταναστών που κατευθύνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Σαλβαδόρ.

«Θα πρέπει, με τους ισχυρότερους όρους, να ζητήσω από το Μεξικό να σταματήσει αυτή την επίθεση -- και αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα καλέσω τον στρατό των ΗΠΑ και ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ο Τραμπ επανέφερε έτσι ένα από τα κύρια θέματα της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας του το 2016, τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που είναι κρίσιμες για τη θητεία του.

Επανέλαβε επίσης τις απειλές ότι θα σταματήσει την οικονομική βοήθεια προς αυτές τις χώρες της κεντρικής Αμερικής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στέλνει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο να συναντηθεί με τον Μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο στην Πόλη του Μεξικού αύριο Παρασκευή.

Με μια σειρά σημερινών τουίτ, ο Τραμπ φάνηκε επίσης να συνδέει το θέμα των μεταναστών με το εμπόριο και την πρόσφατη συμφωνία με το Μεξικό για την αντικατάσταση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου (NAFTA) η οποία αναμένει την επικύρωσή της.

«Η επίθεση στη χώρα μας στα Νότια Σύνορά μας, περιλαμβανομένων των Εγκληματικών Στοιχείων και των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ που συρρέουν, είναι πολύ πιο σημαντικά για εμένα, ως Πρόεδρο, από το εμπόριο ή την USMCA. Ελπίζω πως το Μεξικό θα σταματήσει αυτή την επίθεση στα Βόρεια Σύνορά του», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην εμπορική συμφωνία που είναι γνωστή ως Συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού-Καναδά.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ