Μέρκελ και Μακρόν έδωσαν... ραντεβού για μπύρα και τηγανιτές πατάτες (vid)

Gazzetta team
Μέρκελ και Μακρόν έδωσαν... ραντεβού για μπύρα και τηγανιτές πατάτες (vid)
Οι Άγγελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν παρέα με άλλους ηγέτες έκαναν θαμώνες να σαστίσουν όταν πήγαν σε pub για μπίρες και τηγανιτές πατάτες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος έσφιξαν τα χέρια τουριστών και ντόπιων και κουβέντιασαν μαζί τους στη γραφική Γκραντ Πλας. Μαζί τους ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ μαζί με τον Λουξεμβούργιο γείτονά του Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος είπε πως κέρασε τα ποτά για να γιορτάσει την επανεκλογή του, την Κυριακή, ως πρωθυπουργού.

«Ήταν πολύ ωραία», είπε σήμερα ο Μπετέλ κατά την άφιξή του για τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής, προσθέτοντας πως «είμαστε και άνθρωποι» και πως τους δόθηκε μια ευκαιρία να συζητήσουν απολαμβάνοντας τον περίφημο βελγικό γευστικό συνδυασμό bieres et frites, μπύρα και τηγανιτές πατάτες.

Ένας συνεργάτης του Μακρόν είπε πως ο Γάλλος πρόεδρος και η Μέρκελ περπάτησαν μαζί μέχρι το ξενοδοχείο τους από τη σύνοδο κορυφής και, όταν έφθασαν, ο Μακρόν έλαβε ένα SMS από τον Μπετέλ που τον προσκαλούσε για ένα ποτό στην άλλη γωνία: «Ήταν έμπνευση της στιγμής», είπε ο συνεργάτης. «Πολύ χαλαρά».

Νωρίτερα χθες οι ηγέτες της ΕΕ είχαν ακούσει την Μέι να τους διαβεβαιώνει πως έχει στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για να διευκολυνθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο. Αφού η Μέι έφυγε, οι υπόλοιποι 27 συζήτησαν τα προβλήματά της να συγκεντρώσει υποστήριξη μέσα στο ίδιο το κόμμα της για οποιαδήποτε συμφωνία.

Ένας Κροάτης δημοσιογράφος, που «συνέλαβε» στην κάμερα τους τέσσερις ηγέτες να πίνουν μπύρα, έγραψε στο Twitter πως μίλησε με μια ομάδα επισκεπτών που κουβέντιασαν με την Μέρκελ. Την ρώτησαν για το Brexit.

«Παρακαλώ, είναι μια υπέροχη βραδιά», απάντησε εκείνη. «Ας μην την χαλάσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ