Ο Ισημερινός ζητάει από τον Ασάνζ να φροντίζει τη γάτα που έχει μέσα στην Πρεσβεία

Gazzetta team
Ο Ισημερινός ζητάει από τον Ασάνζ να φροντίζει τη γάτα που έχει μέσα στην Πρεσβεία
Ο Ασάνζ, ιδρυτής του wikileaks, δεν φτάνει που είναι έγκλειστος για 6 ολόκληρα χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, τώρα το προσωπικό τον απειλεί ότι θα του κατάσχει το κατοικίδιο...

Ο Ασάνζ παραμένει εκεί "απολαμβάνοντας" το διπλωματικό άσυλο, για να μην συλληφθεί και γλιτώσει έτσι την έκδοση στις ΗΠΑ.

Οι συνθήκες υγιεινής εκεί που ζει δεν είναι οι καλύτερες δυνατές και οι υπάλληλοι της πρεσβείας ζήτησαν από τον Αυστραλό ακτιβιστή να φροντίζει την καθαριότητα του χώρου, αλλά και αυτή της γάτας που του έδωσαν τα παιδιά του, σε αντίθετη περίπτωση θα του την κατάσχουν.

Ο Ισημερινός προτίθεται να αποκαταστήσει την επικοινωνία του Ασάνζ με το ίντερνετ, τουλάχιστον ως ένα ελεγχόμενο βαθμό. Να θυμίσουμε ότι ο Ασάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία το 2012 για να αποφύγει τη σύλληψη και έκδοση στις ΗΠΑ, μετά τη δημοσιοποίηση στο wikileaks χιλιάδων στρατιωτικών, αλλά και διπλωματικών εγγράφων το 2010.

ος πίσω από το διπλωματικό άσυλο για να αποφύγει τη σύλληψη και πιθανόν την έκδοση στις ΗΠΑ. Οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι καλύτερες δυνατές, λένε όσοι έχουν επισκεφτεί τον χώρο. Για τον λόγο αυτό το προσωπικό της πρεσβείας εξέδωσε τελεσίγραφο προς τον αυστραλό ακτιβιστή να καθαρίζει το μπάνιο του, αλλά και να φροντίζει και λίγο τη γάτα του. Σε διαφορετική περίπτωση θα του κατάσχουν το κατοικίδιο, που του δώρισαν τα παιδιά του. Πηγή: Protagon.gr