Το «τερμάτισε» η Ryanair: Στο πάτωμα αεροδρομίου έβγαλαν τη νύχτα πιλότοι κι αεροσυνοδοί (pics)

Gazzetta team
Το «τερμάτισε» η Ryanair: Στο πάτωμα αεροδρομίου έβγαλαν τη νύχτα πιλότοι κι αεροσυνοδοί (pics)
Αντιδράσεις κι επικριτικά σχόλια έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση μίας φωτογραφίας που απεικονίζει αεροσυνοδούς και πιλότους της Ryanair να κοιμούνται στο πάτωμα του διεθνούς αερολιμένα της Μάλαγα, όπου αναγκάστηκαν να περάσουν το βράδυ.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τραβήχτηκαν το βράδυ της 13ης προς την 14η Οκτωβρίου, όταν δεκάδες πτήσεις με προορισμό αεροδρόμια της Πορτογαλίας, αναγκάστηκαν να προσγειωθούν εκτάκτως στην Μάλαγα της Ισπανίας, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που συνόδευαν τον τυφώνα Λέσλι (που χτύπησε την χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου πριν μερικές ημέρες), έκαναν απαγορευτική την προσέγγιση των αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Πορτογάλων συνδικαλιστών του SNPVAC, η εταιρεία δεν επέδειξε την παραμικρή μέριμνα για την διανυκτέρευση των δεκάδων υπαλλήλων της στην Μάλαγα, ενώ δεν έλαβε τα μέτρα της ούτε για την διανομή φαγητού και νερού στους 24 υπαλλήλους που αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στον χώροι αναμονής των πληρωμάτων.

Η ανακοίνωση του πορτογαλικού συνδικάτου αναρτήθηκε στα social media κι αναπαράχθηκε ευρέως από δεκάδες μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εταιρεία από την πλευρά της υποστήριξε πως η επίμαχη φωτογραφία είναι «στημένη», όμως επιβεβαίωσε ότι τα μέλη των πληρωμάτων των αεροσκαφών της αναγκάστηκαν να αναμείνουν στα VIP σαλόνια του αεροδρομίου, καθώς τα ξενοδοχεία της Μάλαγα είχαν 100% πληρότητα την συγκεκριμένη ημέρα, καθώς η 12η Οκτωβρίου γιορτάζεται στην Ισπανία ως εθνική γιορτή, καθώς είναι η ημέρα που ο Χριστόφορος Κολόμβος πάτησε το πόδι του στην αμερικανική ήπειρο το 1492.

Πηγή: independent.co.uk.