Drone με θερμική κάμερα σώζει θύμα απόπειρας βιασμού την τελευταία στιγμή (vid)

Gazzetta team
Drone με θερμική κάμερα σώζει θύμα απόπειρας βιασμού την τελευταία στιγμή (vid)
Την τελευταία στιγμή κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του επίδοξου βιαστή της μία νεαρή κοπέλα, ηλικίας 16 ετών, όταν έπεσε θύμα απαγωγής κι απόπειρας βιασμού από ένα 30χρονο στην περιοχή του Λίνκολν στην Μεγάλη Βρετανία.

Το ανήλικο κορίτσι δέχθηκε να ακολουθήσει έναν άντρα που γνώρισε σε μαγαζί όπου διασκέδαζε με την παρέα της, όμως γρήγορα αντιλήφθηκε ότι οι προθέσεις του δράστη ήταν σεξουαλικές.

Αφού την οδήγησε σε μία εγκαταλελειμμένη βιομηχανική πόλη στα προάστια της πόλης άρχισε να; επιδίδεται σε χυδαίες πράξεις με θύμα την 16χρονη, όμως η ευστροφία κι η τύχη του κοριτσιού στάθηκαν σωτήριες.

Σε κάποια στιγμή που ο δράστης είχε στραμμένη αλλού την προσοχή του, η κοπέλα επικοινώνησε με την αστυνομία αναφέροντας την κατάστασή της, όμως δεν μπορούσε να προσδιορίσει το σημείο που βρισκόταν με τον 30χρονο ώστε να σπεύσουν οι αστυνομικοί.

Την λύση σε αυτό το ζήτημα, όμως, έδωσε ένα drone της μητροπολιτικής αστυνομίας, το οποίο έχοντας ενσωματωμένη μία θερμική κάμερα, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να δώσει στους άντρες της αστυνομίας το ακριβές στίγμα του δράστη και του θύματος, σώζοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την άτυχη κοπέλα από τα χέρια του επίδοξου βιαστή της.

Ο άντρας συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ οι αρχές σε ανακοίνωσή τους, επεσήμαναν την πολύτιμη βοήθεια των τεχνολογικών μέσων στην καταπολέμηση αντίστοιχων αξιόποινων πράξεων.