Συνελήφθησαν τέσσερις ακροδεξιοί υποκινητές των επεισοδίων στο Σάρλοτσβιλ

Gazzetta team
Συνελήφθησαν τέσσερις ακροδεξιοί υποκινητές των επεισοδίων στο Σάρλοτσβιλ
Τέσσερις άνδρες, όλοι μέλη μιας ρατσιστικής οργάνωσης, συνελήφθησαν σήμερα, Τρίτη ως ύποπτοι για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν πέρσι στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρμαχων της «υπεροχής των λευκών».

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στην Καλιφόρνια και μεταφέρθηκαν στο Σάρλοτσβιλ, αφού οδηγήθηκαν αρχικά σε ομοσπονδιακά δικαστήρια της Πολιτείας, ανέφερε ο εισαγγελέας Τόμας Κάλεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι ύποπτοι είχαν ταξιδέψει από την Καλιφόρνια στη Βιρτζίνια με σκοπό να υποκινήσουν τις ταραχές και τη βία στη διαδήλωση που οργανώθηκε στις 12 Αύγουστου του 2017. Οι αρχές θεωρούν ότι είναι μέλη μιας οργανωμένης ομάδας υπέρμαχων της λευκής φυλής. Εάν κριθούν ένοχοι, μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας.

Ο Κάλεν είπε ότι η δίκη τους αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του έτους. Οι εισαγγελείς έχουν αποφασίσει ότι θα τους δικάσουν με βάση έναν ομοσπονδιακό νόμο για την υποκίνηση ταραχών, αντί για τον νόμο περί εγκλημάτων μίσους. Ωστόσο ο Κάλεν είπε ότι ενδέχεται να του ασκηθούν διώξεις και για άλλα αδικήματα.

Στις ταραχές του Σάρλοτσβιλ σκοτώθηκε μια γυναίκα, η 32χρονη Χέδερ Χέιερ, και δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ένας νεαρός νεοναζί, ο Τζέιμς Άλεξ Φιλντς Τζούνιορ, έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα πλήθος που είχε οργανώσει αντιδιαδήλωση. Σε βάρος του Φιλντς ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία τον περασμένο Ιούνιο.