Στο 67% «έπεσε» η δημοτικότητα του Βλάντιμιρ Πούτιν

Gazzetta team
Στο 67% «έπεσε» η δημοτικότητα του Βλάντιμιρ Πούτιν
Τρεις ποσοστιαίες μονάδες έπεσε η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου μεταξύ των πολιτών της χώρας, σύμφωνα με επικαροποιημένη δημοσκόπηση ανεξάρτητου ερευνητικού κέντρου.

Το ποσοστό των Ρώσων που εγκρίνουν το έργο του Βλαντίμιρ Πούτιν τον Σεπτέμβιο μειώθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας το 67%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο Levada–Centr, την οποία παρουσίασε η εφημερίδα Kommersant. Παράλληλα το 33% δεν εγκρίνει το έργο του Πούτιν και αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 2013.

Το έργο του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εγκρίνει το 33% των Ρώσων, δηλαδή κατά 5% περισσότεροι απ’ όσους το ενέκριναν τον Αύγουστο. Το ποσοστό των Ρώσων που αξιολογούν αρνητικά το έργο του Ρώσου πρωθυπουργού μειώθηκε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες φθάνοντας το 67%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τηλεοπτικό διάγγελμα που είχε απευθύνει στις 29 Αυγούστου ο Βλαντίμιρ Πούτιν για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν είχε επηρεάσει την δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου.

Δημοσκόπηση που είχε γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε δείξει ότι υπέρ του νυν προέδρου αν γίνονταν εκλογές, θα ψήφιζε το 46% των Ρώσων. Η δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν άρχισε να πέφτει τον Ιούνιο, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης. Ωστόσο στη συνέχεια η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου σταθεροποιήθηκε στα ποσοστά του 45-49%.