Τρεις μήνες φυλάκιση για άνδρα που χαστούκισε τα οπίσθια γυναίκας στο Παρίσι

Gazzetta team
Τρεις μήνες φυλάκιση για άνδρα που χαστούκισε τα οπίσθια γυναίκας στο Παρίσι
Ένας άνδρας που χαστούκισε τα οπίσθια μιας γυναίκας μέσα σε λεωφορείο κοντά στο Παρίσι τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και, στο πλαίσιο της πρώτης καταδικαστικής απόφασης εναντίον της παρενόχλησης στον δρόμο, του επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο για τα χυδαία σχόλια που έκανε σχετικά με το σώμα της.

Ο άνδρας, που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν επιβιβάστηκε στο λεωφορείο, χτύπησε την 21χρονη στα οπίσθια και της μίλησε χρησιμοποιώντας προσβλητικά επίθετα για το στήθος της, προτού αρχίσει να τσακώνεται με τον οδηγό λεωφορείου, ο οποίος έκλεισε τις πόρτες για να μην μπορέσει να βγει ο ταραξίας, αναμένοντας την αστυνομία που είχε ήδη ειδοποιηθεί.

Δικαστήριο στο Εβρί, στο νότιο Παρίσι, καταδίκασε τον άνδρα, ηλικίας περίπου 30 ετών, σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για το χαστούκι, κρίνοντας πως επρόκειτο για ξεκάθαρη σεξουαλική επίθεση, και πρόσθεσε την επιβολή προστίμου ύψους 300 ευρώ για τα προσβλητικά σχόλια.

Δικαστικοί και αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης επισήμαναν ότι το πρόστιμο είναι το πρώτο που επιβάλλεται βάσει του νόμου, ο οποίος στοχεύει στην αποτροπή διατύπωσης προσβλητικών σχολίων και υιοθέτησης συμπεριφορών παρενόχλησης όπως τα σφυρίγματα, κάτι που θεωρείται σύνηθες σε βάρος των γυναικών στους δρόμους της Γαλλίας.

Η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιαπά ανήρτησε μήνυμα στο Twitter, όπου χαιρέτιζε την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Παγκοσμίως, μία στις τρεις γυναίκες και κορίτσια πέφτουν θύματα σωματικής ή σεξουαλικής βίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Στη Γαλλία, πρόσφατη μελέτη κατέδειξε ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες, το 53%, έχουν πει ότι έχουν βιώσει εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ