«Φως» στα αίτια της συντριβής της πτήσης MH370 στον Ινδικό από το National Geographic (vid)

Gazzetta team
«Φως» στα αίτια της συντριβής της πτήσης MH370 στον Ινδικό από το National Geographic (vid)
Μέσα από ένα ντοκιμαντέρ που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, επιχειρούν επιστήμονες κι ειδικοί πραγματογνώμονες να «φωτίσουν» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε για πάντα η πτήση της MH370 της Malaysia Airlines, σε μία παραγωγή υπό την αιγίδα του National Geographic.

Σύμφωνα με μερικά ολιγόλεπτα στιγμιότυπα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι υπεύθυνοι του ντοκιμαντέρ "Drain the Oceans" αναλύουν διεξοδικά τα στοιχεία που βρίσκονται στην διάθεση των αρχών, θεωρώντας κομβικής σημασίας την διακοπή λειτουργίας των κινητήρων του μοιραίου αεροσκάφους, βλάβη που πιθανότατα προκλήθηκε από την έλλειψη καυσίμων.

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό της από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας προς το Πεκίνο, όταν παρεξέκλινε της προκαθορισμένης του διαδρομής, ενώ λίγα λεπτά αργότερα χάθηκε τόσο το σήμα του από τα επίγεια ραντάρ όσο και το στίγμα που εξέπεμπε το αεροσκάφος προς τους δορυφόρους.

Το Boeing 777 εικάζεται πως αφού έμεινε από καύσιμα και διεκόπη η λειτουργία αμφότερων των κινητήρων του, ακολούθησε μία απότομη και καθοδική πορεία προς την επιφάνεια του Ινδικού ωκεανού, χωρίς κανείς μέχρι σήμερα να< μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές σημείο όπου συνετρίβη.

Οι έρευνες σε μία ακτίνα χιλιάδων ναυτικών μιλίων συνεχίζονταν χωρίς σταματημό σχεδόν για ένα χρόνο από την ημέρα που το αεροσκάφος εξαφανίστηκε, ενώ παρά το γεγονός ότι οι αρχές της Μαλαισίας, της Αυστραλίας, της Κίνας και της Ινδονησίας εγκατέλειψαν τις προσπάθειες εντοπισμού του αεροσκάφους ή των συντριμμιών του, ιδιωτικές εταιρείες ερευνών, με την χρηματοδότηση συγγενών των αγνοούμενων επιβατών, συνεχίζουν μέχρι σήμερα τις έρευνες στον βυθό του αχαμνούς Ινδικού ωκεανού.

Στην μοιραία πτήση επέβαιναν 249 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, ενώ όλοι θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι από την κυβέρνηση της Μαλαισίας.