Ενώπιον δικαστηρίου οι κύπριοι ψαράδες που συνελήφθησαν από Τούρκους

Gazzetta team
Ενώπιον δικαστηρίου οι κύπριοι ψαράδες που συνελήφθησαν από Τούρκους
Ενώπιον του δικαστηρίου στα κατεχόμενα, αναμένεται να παρουσιαστούν οι πέντε ψαράδες του αλιευτικού της εταιρείας «Τα ψαροκάικα», οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το philenews.com, το υπό κυπριακή σημαία ψαροκαϊκο βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος.

Οι πέντε ψαράδες που έχουν συλληφθεί, χωρίς οποιοδήποτε αιτιολογικό, είναι αιγυπτιακής καταγωγής.

Αμέσως μετά τη σύλληψη των πέντε ψαράδων, το κυπριακό καϊκι ρυμουλκήθηκε και οδηγήθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.

Ιδιοκτήτης του αλιευτικού είναι ο Άριστος Αριστείδου, με έδρα τη Λεμεσό.

Ο κ. Αριστείδου δήλωσε πως το ψαροκάϊκο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη, όταν τους προσέγγισε πλοίο του τουρκικού πολεμικού και με την πρόφαση πως θα γινόταν έλεγχος, στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε αυτό. Τότε, οι στρατιώτες ανέφεραν στο αιγυπτιακής καταγωγής πλήρωμα, πως βρίσκονταν υπό σύλληψη, ενώ ο καπετάνιος πρόλαβε να ενημερώσει για το περιστατικό μέσω του Ράδιο Κύπρος.

Σύμφωνα με τον κ. Αριστείδου έχουν γίνει όλες οι σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, που ήδη ξεκίνησαν διαδικασίες για απελευθέρωση των ψαράδων και την επιστροφή του σκάφους.

Σε συναγερμό τέθηκαν από την πρώτη στιγμή το Τμήμα Αλιείας, η Λιμενική Αστυνομία και Ηνωμένα Έθνη, ενώ για το περιστατικό είναι ενήμερη και η κυβέρνηση, η οποία προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα μέσω και της Δικοινοτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυπριακό αλιευτικό παρενοχλείται από το ψευδοκράτος.

Πηγή: insider.gr