Τώρα η Uber μπαίνει και στο delivery

Gazzetta team
Τώρα η Uber μπαίνει και στο delivery
Η Uber Technologies έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας διανομής φαγητού Deliveroo, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.
H Deliveroo, που εδρεύει στο Λονδίνο, αξίζει πάνω από 2 δισ. δολάρια και αν η Uber καταφέρει να την αποκτήσει θα κυριαρχήσει στο χώρο της διανομής φαγητού στην Ευρώπη. Βέβαια η τιμή θα πρέπει να ξεπερνάει κατά πολύ τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, ενώ η συμφωνία μπορεί να χαλάσει επειδή η Deliveroo και οι μέτοχοί της διστάζουν να απωλέσουν την ανεξαρτησία τους. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνούνται προς το παρόν να κάνουν κάποιο σχετικό σχόλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Ντάρα Κοσροβσάχι, έχει κάνει την υπηρεσία διανομής φαγητού βασική προτεραιότητα για την εταιρεία, εν όψει της σχεδιαζόμενης εισόδου στο Χρηματιστήριο στο δεύτερο μισό του 2019. Αλλά δεν είναι η μόνη εξαγορά που μελετά αυτόν τον καιρό. Βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον ανταγωνίστρια στη Μέση Ανατολή εταιρεία Careem, και γενικότερα δείχνει διάθεση εξαγοράς των ανταγωνιστών της.

Η Deliveroo είναι μία από τις μεγαλύτερες startups της Ευρώπης και πέρυσι συγκέντρωσε χρηματοδότηση 480 εκατ. δολαρίων από επενδυτές όπως η Fidelity Investments και η T. Rowe Price Group. Πρόκειται για τον βασικό ανταγωνιστή της Uber Eats, της εταιρείας delivery της Uber.

Μπορεί στις ΗΠΑ να μην είναι γνωστή, καθώς έχει αποφύγει την είσοδό της στην ήδη κορεσμένη αμερικανική αγορά, αλλά στις πρωτεύουσες της Ευρώπης η Deliveroo είναι πανταχού παρούσα. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε πάνω από 200 πόλεις σε τέσσερις ηπείρους.


Πηγή: insider.gr