Σάλος στη Γαλλία με οδηγό λεωφορείου που χαστούκισε ανήλικο μαθητή (vid)

Gazzetta team
Σάλος στη Γαλλία με οδηγό λεωφορείου που χαστούκισε ανήλικο μαθητή (vid)
Η αντίδραση του οδηγού έχει διχάσει την γαλλική κοινωνία, με αρκετούς να ζητούν την μη τιμωρία του, καθώς η ατυχής φάρσα του μαθητή, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα πολλών ανθρώπων.

Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός βίντεο διάρκειας μερικών δευτερολέπτων, που δείχνει έναν εκνευρισμένο οδηγό των αστικών συγκοινωνιών του Παρισιού να χαστουκίζει με δύναμη νεαρό μαθητή.

Το περιστατικό, που αποτελεί νούμερο ένα θέμα συζήτησης στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησε όταν ο νεαρός μαθητής πετάχτηκε για πλάκα μπροστά από το διερχόμενο λεωφορείο, ενώ συμμαθητές του που παρακολουθούν σε κοντινή απόσταση φαίνονται να γελάνε και να διασκεδάζουν με την επικίνδυνη φάρσα του φίλου τους.

Όμως, στη συνέχεια, ο οδηγός κατεβαίνει από το όχημα και πλησιάζει τον νεαρό μαθητή, χαστουκίζοντάς τον με δύναμη στο πρόσωπο. Η δημοσιοποίηση του οπτικού υλικού προκάλεσε αίσθηση, με την διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της γαλλικής πρωτεύουσας (RATP) να διατάσσει τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης με σκοπό να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του οδηγού.

Σύμφωνα, όμως με την Le Parisien, η γαλλική κοινή γνώμη πήρε το μέρος του οδηγού, θεωρώντας ανέυθυνη και δυνητικά επικίνδυνη την πράξη του νεαρού μαθητή, ενώ μία πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών υπέρ του οδηγού έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 460.000 υπογραφές.