Ο Τσίπρας θα μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης στο Ευρωκοινοβούλιο

Gazzetta team
Ο Τσίπρας θα μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης στο Ευρωκοινοβούλιο
Η τελευταία ετήσια ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ για την Κατάσταση της Ένωσης και η παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ δεσπόζουν στην πρώτη σύνοδο της ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο μετά το καλοκαίρι, που αρχίζει τη Δευτέρα (10/9).

Οκτώ μήνες πριν τις ευρωεκλογές του Μαϊου του 2019, οι ευρωβουλευτές θα προβούν σε απολογισμό του έργου της Eπιτροπής Γιούνκερ. Το πρωί της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ξεκινήσει τη συζήτηση της τέταρτης και τελευταίας ομιλίας του για την «Κατάσταση της Ένωσης».

Ο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να αναφερθεί στο έργο της Επιτροπής στους δέκα τομείς προτεραιότητας που έθεσε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της και να εξηγήσει τι σκοπεύει να πετύχει μέχρι τις επόμενες εκλογές.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων θα κάνουν και αυτοί απολογισμό του έργου της Επιτροπής και θα πουν τί περιμένουν από τα κράτη μέλη πριν τον ερχόμενο Μάιο.

Ομιλία Τσίπρα για το μέλλον της Ευρώπης

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης στις 11 το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδος. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο ένατος Ευρωπαίος ηγέτης που θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Πέμπτη το πρωί.

Στην ομιλία του, ο κ. Ζάεφ αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανάγκη να διασφαλίσει τη στήριξη της κοινής γνώμης και της αντιπολίτευσης στην αλλαγή του ονόματος, καθώς και στα επόμενα βήματα που απαιτούνται για μια ενδεχόμενη ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την αλλαγή του ονόματος σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας », το οποίο έχει ήδη επικυρωθεί επισήμως από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, θα τεθεί σε δημοψήφισμα στη χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να ψηφίσει έκθεση που θα αξιολογεί την έκθεση της Επιτροπής για την ΠΓΔΜ- που δημοσιεύθηκε νωρίτερα το 2018 - αργότερα αυτό το φθινόπωρο. Ο εισηγητής για την ΠΓΔΜ, Ιβο Βάιγκ (Φιλελεύθεροι, Σλοβενία) χαιρέτισε την προσωρινή συμφωνία για το όνομα.

Πηγή: reader.gr