«Πυρά» προς τον Τραμπ στην τελευταία επιστολή του Μακέιν

Gazzetta team
«Πυρά» προς τον Τραμπ στην τελευταία επιστολή του Μακέιν
Ότι «έζησε και πέθανε ως περήφανος Αμερικανός» γράφει στην τελευταία του επιστολή ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, που πέθανε την Κυριακή, νικημένος από τον καρκίνο.

Στην επιστολή του, την οποία διάβασε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ρικ Ντέιβις, εκπρόσωπος της οικογένειας, ο γερουσιαστής εκφράζει την ελπίδα η χώρα να βγει από τις παρούσες δοκιμασίες που αντιμετωπίζει «πιο δυνατή από πριν».

«Μην απελπίζεστε από τις τρέχουσες δυσκολίες αλλά να πιστεύετε πάντα στο μεγαλείο της Αμερικής», γράφει ο γερουσιαστής και κλείνει το γράμμα του ως εξής: «Οι Αμερικανοί ποτέ δεν παραιτούνται. Δεν παραδινόμαστε ποτέ. Δεν κρυβόμαστε από την Ιστορία, γράφουμε Ιστορία. Να είστε καλά σύντροφοι Αμερικανοί».

«Αποδυναμώνουμε το μεγαλείο μας όταν συγχέουμε τον πατριωτισμό μας με τις φυλετικές αντιπαλότητες που έχουν σπείρει δυσαρέσκεια και μίσος και βία σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Όταν κρυβόμαστε πίσω από τους τοίχους, αντί να τους γκρεμίσουμε, όταν αμφιβάλλουμε για τη δύναμη των ιδανικών μας», γράφει ο Μακέιν, αναφερόμενος ίσως στην εθνικιστική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ που θέλει «να κάνει την Αμερική «σπουδαία» πάλι, και την προσπάθειά του να κατασκευάσει τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.