Ηρωικοί γονείς αντιμετώπισαν αρκούδα που επιτέθηκε στον γιο τους με σπρέι πιπεριού

Gazzetta team
Ηρωικοί γονείς αντιμετώπισαν αρκούδα που επιτέθηκε στον γιο τους με σπρέι πιπεριού
Παραλίγο τραγωδία στο εθνικό πάρκο Γέλοουστοουν των ΗΠΑ, όταν μία μεγάλη θηλυκή αρκούδα γκρίζλι επιτέθηκε εναντίον ενός δεκάχρονου αγοριού, το οποίο έκανε περίπατο με τους γονείς τους.

Η οικογένεια του 10χρονου βρισκόταν στην πολιτεία της Μοντάνα, σε απομονωμένη περιοχή του μεγαλύτερου πάρκου άγριας ζωής των ΗΠΑ, όταν κατά τύχη διασταυρώθηκε με μία αρκούδα και το μικρό της. Ο 10χρονος στη θέα του μεγάλου κι εν δυνάμει δολοφονικού θηλαστικού άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει, προκαλώντας την άμεση επίθεση του ζώου, το οποίο τον έφτασε και τον έριξε στο έδαφος.

Όμως, η ταχύτατη αντίδραση των γονιών του στάθηκε σωτήρια για την σωματική του ακεραιότητα, καθώς άρχισαν να ψεκάζουν το θηρίο με σπρέι πιπεριού, το οποίο είχαν μαζί τους για την αντιμετώπιση αντίστοιχων επικίνδυνων καταστάσεων.

Τελικά, η αρκούδα απομακρύνθηκε από το πεσμένο αγόρι, το οποίο και τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια και την πλάτη από τα νύχια και τα δόντια του ζώου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε νοσοκομείο όπου κι αναρρώνει χωρίς να αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του.

Οι αξιωματούχοι του Γέλοουστοουν, το οποίο φιλοξενεί αρκετά μεγάλους πληθυσμούς άγριων ζώων (αρκούδες, λύκοι, πούμα), επεσήμαναν πως η αντίδραση των γονέων του δεκάχρονου ήταν κομβική για την σωτηρία του παιδιού, ενώ δήλωσαν πως δεν θα αναζητήσουν την αρκούδα για να την θανατώσουν, καθώς η συνάντηση κι η επίθεση χαρακτηρίζεται τυχαία, ενώ η αντίδραση της αρκούδας θεωρείται ενστικτώδης, καθώς πίστεψε ότι απειλείται η ζωή του μικρού της.

Η τελευταία επίθεση αρκούδας σε σημείο του πάρκου Γέλοουστοουν είχε σημειωθεί το 2015, όταν ένας πεζοπόρος είχε σκοτωθεί από τους μεγαλύτερους θηρευτές της Βόρειας Αμερικής.

Πηγή: usatoday.com