Τέλος στην δωρεάν χειραποσκευή βάζει η Ryanair

Gazzetta team
Τέλος στην δωρεάν χειραποσκευή βάζει η Ryanair
Αλλάζει και πάλι πολιτική βαλίτσας υιοθετεί από 1η Νοεμβρίου η μεγαλύτερη χαμηλού κόστους αεροπορική της Ευρώπης, απαγορεύοντας στους ταξιδιώτες τη δωρεάν δεύτερη αποσκευή στην καμπίνα.

Οι νέοι περιορισμοί της εταιρείας όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων των πτήσεων.

Αναλυτικότερα, ξεκινώντας από την 1η Νοεμβρίου, η μεγαλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης θα επιτρέπει αποκλειστικά στους επιβάτες που έχουν πληρώσει για προτεραιότητα επιβίβασης να φέρουν μαζί τους δύο δωρεάν τσάντες μεταφοράς ( μια τσάντα με ροδάκια και μια μικρότερη χειραποσκευή)

Στους υπόλοιπους επιβάτες θα επιτρέπεται μόνο μια δωρεάν μικρή τσάντα μεταφοράς, ένα backpack ή μια τσάντα laptop.

Όπως εξήγησαν στελέχη της εταιρείας την Τετάρτη, η Ryanair θα παρέχει ωστόσο την δυνατότητα στους επιβάτες να πάρουν και δεύτερη αποσκευή βάρους έως 10 κιλών μαζί τους πληρώνοντας 8 λίρες ( 8,86 ευρώ) – κόστος μικρότερο από τα 25 ευρώ που πληρώνουν σήμερα για βαλίτσα βάρους 20 κιλών.

«Οι παραδοσιακού μεγέθους χειραποσκευές, η μεγαλύτερη δηλαδή από τις τσάντες που οι επιβάτες παίρνουν μαζί τους στην καμπίνα στην πλειονότητα των αεροπορικών -θα αφήνεται στο check-in και θα κοστίζει 8 ευρώ για τους επιβάτες που δεν έχουν διασφαλίσει την προτεραιότητά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ryanair.

Η αεροπορική με έδρα το Δουβλίνο ανέφερε ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις στην επιβίβαση και κατ επέκταση στις πτήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία είχε αλλάξει την πολιτική βαλίτσας τον περασμένο Ιανουάριο ωστόσο το νέο καθεστώς το οποίο επιτρέπει στους επιβάτες να παραδίδουν τις χειραποσκευές τους δωρεάν στις πύλες επιβίβασης, εξακολουθεί να προκαλεί καθυστερήσεις, πράγμα το οποίο με τόσο σφιχτό πτητικό πρόγραμμα της κοστίζει εν μέρει ακριβά.

Διευκρίνισε μάλιστα πως η παρούσα απόφαση εξασφαλίζει στους επιβάτες να μπορούν να πάρουν μια βαλίτσα με χαμηλότερο κόστος και δεν αποσκοπεί στην αύξηση κέρδους αφού έχει αυξηθεί το βάρος της μικρότερης βαλίτσας που μπορεί να πάρει κανείς στην καμπίνα κατά 40%.

«Το 60% των πελατών μας δεν θα επηρεαστούν από την νέα πολιτική, αφού είτε πληρώνουν το τέλος προτεραιότητας ή ταξιδεύουν με πολύ μικρές αποσκευές» τόνισε ο chied marketing officer της Ryanair, Κένι Τζέικομπς.

Το υπόλοιπο 40% να μπορεί να επιλέξει τα αγοράσει την προτεραιότητά του πληρώνοντας 6 λίρες (6,65 ευρώ) για την βαλίτσα 20 κιλών είτε να πληρώσει 8 (8,86 ευρώ) λίρες για την βαλίτσα των 10 κιλών.

Πηγή: insider.gr