Παλαιστίνιοι περιμένουν 10,5 τόνoυς αλληλογραφίας που την καθυστερούσε το Ισραήλ επί 8 χρόνια (vid)

Gazzetta team
Παλαιστίνιοι περιμένουν 10,5 τόνoυς αλληλογραφίας που την καθυστερούσε το Ισραήλ επί 8 χρόνια (vid)
Οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη περιμένουν με ανυπομονησία να παραλάβουν επιτέλους περισσότερους από 10 τόνους γραμμάτων και δεμάτων που το Ισραήλ τα καθυστερούσε εδώ και οκτώ χρόνια.

Τις τελευταίες ημέρες οι υπάλληλοι της ταχυδρομικής υπηρεσίας ταξινομούν το περιεχόμενο χιλιάδων σάκων, στην Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης, αφού οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν επιτέλους να περάσουν στα Παλαιστινιακά Εδάφη γράμματα και δέματα από τη γειτονική Ιορδανία. Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι 10,5 τόνοι γραμμάτων και δεμάτων παρέμεναν στην Ιορδανία από το 2010 επειδή το Ισραήλ δεν επέτρεπε την απευθείας παράδοσή τους στην Παλαιστινιακή Αρχή, στη Δυτική Όχθη.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Η αλληλογραφία από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, τα σύνορα των οποίων ελέγχονται από τις ισραηλινές αρχές, περνά πρώτα από ελέγχους ασφαλείας στο Ισραήλ. Οι ισραηλινές αρχές αναφέρουν ότι επίκειται η εφαρμογή μιας συμφωνίας του 2016 η οποία θα επιτρέψει την απευθείας ταχυδρομική σύνδεση της Δυτικής Όχθης με το εξωτερικό.

Μεταξύ των αντικειμένων που ταξινομήθηκαν στο ταχυδρομείο της Ιεριχούς ήταν ένα αναπηρικό αμαξίδιο και διάφορα παιδικά παιχνίδια. "Σχηματίστηκε μια ομάδα για να παραδώσει (την αλληλογραφία) στον κόσμο το συντομότερο δυνατόν", είπε ο Χουσέιν Σαουάφτα, ο γενικός διευθυντής της Παλαιστινιακής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας.

Ένας ταχυδρομικός, ο Ραμαντάν Γαζάουι, σημείωσε πάντως ότι ορισμένα από τα δέματα και τα γράμματα έχουν καταστραφεί, τα κουτιά άνοιξαν και το περιεχόμενό τους χύθηκε έξω, ενώ σε άλλα οι διευθύνσεις δεν διαβάζονται πια. "Υπάρχουν παιχνίδια για παιδιά. Μπορεί να ήταν ενός έτους όταν τους έστειλαν αυτά τα δώρα. Και τώρα είναι οκτώ", είπε χαρακτηριστικά ο Γαζάουι.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ