Στα 2 δισ. τα έσοδα από τους 30.000 γάμους στις ΗΠΑ το προσεχές Σάββατο

Gazzetta team
Στα 2 δισ. τα έσοδα από τους 30.000 γάμους στις ΗΠΑ το προσεχές Σάββατο
Η 18η Αυγούστου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η «Ημέρα των Γάμων» για τις ΗΠΑ καθώς φέτος έχουν προγραμματιστεί 30.000 γάμοι οι οποίοι αναμένεται συνολικά να κοστίσουν 2 δις. δολάρια.

Φυσικά, δεν είναι όλα τα Σάββατα τόσο προσοδοφόρα για τη βιομηχανία των γάμων. H συγκεκριμένη ημερομηνία όμως θεωρείται γούρικη (18-8-2018), ίσως να παίζουν κάποιο ρόλο και τα πολλά «8» ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η περίοδος προς το τέλος του καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου είναι μια εποχή που την επιλέγουν πολλοί για να κάνουν την τελετή του γάμου τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «The Knot» εκτός από τα χρήματα που θα ξοδέψουν τα ίδια τα ζευγάρια για τον γάμο, τη δεξίωση κλπ, οι καταναλωτές αναμένεται να ξοδέψουν άλλο 1 δισ. δολάρια για δώρα.

Συγκεκριμένα, για το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 έχουν προγραμματιστεί 28.633 γάμοι και υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο σε κάθε γάμο παρευρίσκονται περίπου 136 καλεσμένοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 3,9 εκατομμύρια καλεσμένοι θα ξοδέψουν κατά μέσο όρο 261 δολάρια (δώρο, ρούχα για τους ίδιους, χτένισμα, αξεσουάρ κλπ) ενώ σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν επιπλέον και τα ταξιδιωτικά έξοδα. Γενικά, όσοι ταξιδεύουν για να παρευρεθούν σε έναν γάμο ξοδεύουν κατά μέσο όρο 901 δολάρια συνολικά για το event μαζί με τα κόστη διαμονής, τα μεταφορικά κλπ.

Μια έρευνα που διεξήγαγε η Bankrate.com συμφωνεί με τα πρόσφατα ευρήματα και κάνει λόγο για ποσά τα οποία κυμαίνονται από 728-1.070 δολάρια.

Αν και με βάση αυτά τα δεδομένα, το να παραλαμβάνει κάποιος παραπάνω από ένα προσκλητήρια γάμου για την ίδια περίοδο μπορεί να του προκαλεί ένα σοκ, κάποιοι θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο να ξοδεύουμε χρήματα για αυτούς που αγαπάμε.

Όπως αναφέρει η Ivy Jacobson, συνεργάτης της The Knot, «αν επιλέξεις να ξοδέψεις κάποια χρήματα, σημαίνει ότι αυτό το άτομο (που παντρεύεται) είναι σημαντικό για εσένα και οι άνθρωποι χαίρονται να γιορτάζουν».

Πηγή: insider.gr